31. 01. 2023 - 21:39
ZVANIČNO: Jorginho novi član Arsenala!
907
Shares
ZVANIČNO: Jorginho novi član Arsenala!

PREMIERSHIP

ZVANIČNO: Jorginho novi član Arsenala!

31. 01. 2023 - 21:39
0
Shares

Arsenal je potpisao ugovor s Jorginhom iz Chelseaja u samoj završnici zimskog prijelaznog roka.

Kapiten Chelseaja pojačao je vezni red gradskog rivala i pokušat će Topnicima pomoći da ostanu na vrhu tabele do kraja sezone.

31-godišnji veznjak potpisao je ugovor na 18 mjeseci, s opcijom produženja na još godinu dana. Italijan je bio u posljednjih šest mjeseci ugovora s Chelseajem, a Plavci su ga se odlučili riješiti kako bi doveli Enza Fernandeza iz Benfice.

Pod vodstvom Mikela Artete, Arsenal je pokušao potpisati Jorginha iz Chelseaja u ljeto 2020., netom nakon što je osvojio Ligu prvaka s Plavcima i godinu prije nego što je osvojio Evropsko prvenstvo s Italijom.

Arteta je također bio pomoćni trener u Manchester Cityju kada su ga pokušali potpisati 2018. - ali Jorginho je odbio taj potez i pridružio se Mauriziju Sarriju iz Napolija u Chelsea.

Topnici su dva puta licitirali za Moisesa Caiceda u posljednjoj sedmici, ali Brighton je ostao uporan da veznjak nije na prodaju, pa se okrenuo Jorginhu, koji je plaćen 12 miliona funti.

Jorginho je karijeru počeo u Veroni, a igrao je još za Napoli prije prelaska u Chelsea 2018. godine.

U aktuelnoj sezoni je upisao 25 nastupa i postigao tri gola i na Emiratesu vjeruju da će biti izuzetno koristan u napadu na titulu.

Učitaj još novosti