31. 01. 2023 - 11:13
DOŠLO JE VRIJEME Messi se javno pokajao zbog incidenata na...
907
Shares
DOŠLO JE VRIJEME Messi se javno pokajao zbog incidenata na Svjetskom prvenstvu

DOŠLO JE VRIJEME Messi se javno pokajao zbog incidenata na Svjetskom prvenstvu

31. 01. 2023 - 11:13
0
Shares

Lionel Messi je prvi put nakon Svjetskog prvenstva progovorio o incidentima koji su se desili tokom i poslije utakmice četvrtfinala protiv Nizozemske.

Nakon što je postigao pogodak za vodstvo rezultatom 2:0, Messi je otrčao pred klupu Nizozemske i narugao se njihovom selektoru Louisu Van Gaalu, ali tu nije bio kraj incidentima.

Nakon što je Argentina nakon izvođenja penala prošla u četvrtfinale, Messi je ponovo otišao pred nizozemsku klupu i verbalno se još jednom sukobio s Van Gaalom.

Kapiten Argentine se nije smirio ni nakon što je napustio travnjak. Dok je u miks zoni davao izjavu pred kamerama, pored njega je prošao dvostruki strijelac za Nizozemsku Wout Weghorst, a Messi je potom burno reagovao.

"Šta gledaš? Šta hoćeš? Miči se tamo, glupane", rekao je vidno nervozni Messi.

Messi je u razgovoru u emisiji "Perros de la calle" na argentinskom radiju Urbana Play prvi put progovorio o tim incidentima.

"Nisam razmišljao o onome što govorim, to se desilo u trenutku. Znao sam šta je sve Van Gaal govorio prije utakmice kako bi me iznervirao. Sada je sve to iza nas, ne sviđa mi se što sam to uradio ni Van Gaalu, a ni Weghorstu što sam rekao ono što sam rekao. Nisam ništa planski napravio, tenzije su bile velike i sve se desilo tako brzo. Ne želim da ostavljam takav utisak, ali takve stvari se dešavaju", rekao je Messi koji je potom dodao da žali što veliki Diego Maradona nije živ da ga vidi kako podiže pehar Svjetskog prvenstva.

Učitaj još novosti