31. 01. 2023 - 07:54
Ona je odigrala ključnu ulogu u oporavku Đokovića, Novak nije...
907
Shares
Ona je odigrala ključnu ulogu u oporavku Đokovića, Novak nije žalio novac za terapiju

Ona je odigrala ključnu ulogu u oporavku Đokovića, Novak nije žalio novac za terapiju

31. 01. 2023 - 07:54
0
Shares

Liječnica Marijana Kovačević jedna je od najzaslužnijih što je srbijanki teniser Novak Đoković osvojio Australian Open, a tamošnji mediji otkrili su zanimljive detalje njihove saradnje.

Kovačević je liječila veliki broj sportista koji su imali problema s povredama, posebno prednje i zadnje lože, te su njene metode postale veoma popularne, a pomalo misteriozna liječnica učinila je mnogo po pitanju oporavka srbijanskog asa od povrede zbog koje je pod znakom pitanja bilo učešće na turniru.

Đoković je imao problema sa zadnjom ložom, a u timu srbijanskog asa radili su na rješavanju ovog ogromnog problema. Kontaktirani su razni stručnjaci, a u jednom trenutku dosjetili su se imena Marijane, koja je ostavila svoje obaveze i odmah se zaputila u Melbourne što je posebno dojmilo Novaka.

Čim je došla, odmah je počela s tretmanom, a rezultat je bio vidljiv već poslije nekoliko terapija.

Kako piše Kurir, o novcu se u početku uopšte nije pričalo, niti je to bila bitna stavka u cijeloj situaciji.

Međutim, cjelokupni Đokovićev trošak dolaska Marijane sa svim kartama, smještajom, papirima i troškovima za terapiju iznosit će više od 50.000 eura.

Nije isključeno da "nagrada" bude i bogatija, obzirom na krajnji rezultat koji je bio više nego fanastičan.

Inače, kada je u pitanju regularan tretman kod doktorke Marijane (10 terapija), prema informacijama pomenutog portala, cijena iznosi oko 5.000 eura.

"Poslije mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov - nema ožiljaka, sjenke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to provjerilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića", rekla je ona u jednom razgovoru za TV Prva.

"Terapije su toliko jake da jedan sat terapije zamjenjuje jednu nedjelju liječenja bilo kojom metodom u svijetu. Dakle, ako kažu da mora mjesec dana da miruje, ja problem riješim za četiri sata", objasnila je Marijana i čini se da je zaista bilo tako, s obzirom da se Đoković čudesno oporavio.

Učitaj još novosti