30. 01. 2023 - 22:01
Zvjezdan Misimović: Huseinbašić i Tahirović su budućnost
907
Shares
Zvjezdan Misimović: Huseinbašić i Tahirović su budućnost

GOVORIO ZA AVAZ

Zvjezdan Misimović: Huseinbašić i Tahirović su budućnost

30. 01. 2023 - 22:01
0
Shares

Direktor fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović (40) nedavno je, zajedno sa selektorom Farukom Hadžibegićem, krenuo u obilazak reprezentativaca.

Ovaj dvojac već je obavio sastanke s Miralemom Pjanićem, Edinom Džekom, Radetom Krunićem i Seadom Kolašincem.

- Jeste. Sa svim reprezentativcima smo u kontaktu i obići ćemo koliko je moguće u ovako kratkom periodu, pošto nema više mnogo vremena. Normalno, na početku smo bili kod ovih malo starijih i iskusnijih igrača, ali su svi jednako bitni, od prvog do dvadeset petog. Jednostavno smo tako isplanirani - rekao je Misimović za “Dnevni avaz”.

Misimović i Hadžibegić će narednog mjeseca prisustvovati utakmici Evropske lige između Salzburga i Rome, što će biti povod za susret s potencijalnim “Zmajem” i veznjakom rimskog kluba Benjaminom Tahirovićem.

Prije toga, kako je "Dnevni avaz" i najavio, boravit će u posjeti veznom igraču Kelna Denisu Huseinbašiću.

- U dobrim smo razgovorima i s jednim i s drugim. Ići ćemo sad na te finalne razgovore, pošto krajem marta kreću kvalifikacije. Nadam se dobrom ishodu i da će odlučiti igrati za BiH. Imaju talent, što su pokazali u mladim godinama. Moraju sigurno još napredovati, ali bilo bi fino igraju za BiH, jer su velika budućnost – istakao je Misimović.

Denis Huseinbašić i Benjamin Tahirović nisu jedini koji bi mogli biti osvježenje za “Zmajeve”. Tu je još zanimljivih imena poput Saida Hamulića (Tuluz) i Semira Telalovića (Borusija Menhengladbah).

- Normalno, svi su interesantni. Ali, nemoguće je početi kvalifikacije s 10 novih igrača. To bi bio harakiri i ne bi bilo dobro. Sigurno treba obratiti pažnju na svakoga i gledati da sve to posložimo fino. Razmišljamo u svakom pravcu – istakao je Misimović.

Jedna od stanica za Misimovića i Hadžibegića bio je Portugal, gdje su gledali Island, prvog protivnika “Zmajeva” u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Gledali smo Island u tom prijateljskom duelu protiv Švedske. Tu su bila samo dva-tri igrača iz prošlih utakmica. Ali isto tako su se mogle vidjeti neke stvari od trenera. Jako je bitan taj početak kvalifikacija. Bit ćemo spremni za start i očekujem tu sto posto od svih nas – dodao je Misimović.

Za selektora Hadžibegića za sada ima samo riječi hvale.

- Da li smo dobili to što smo tražili, vidjet ćemo tek kad krenu kvalifikacije. Mogu reći da je selektor jako veliki profesionalac i veliki radnik, kao što je i na terenu bio i ima veliko iskustvo. Stvarno je fino s njim sarađivati i obilaziti te igrače – jasan je Misimović.

Učitaj još novosti