30. 01. 2023 - 13:20
Život u Rimu pretvorio mu se u pravi pakao, a njegova mama je...
907
Shares
Život u Rimu pretvorio mu se u pravi pakao, a njegova mama je odlučila da se obračuna s navijačima

Život u Rimu pretvorio mu se u pravi pakao, a njegova mama je odlučila da se obračuna s navijačima

30. 01. 2023 - 13:20
0
Shares

Nicolo Zaniolo sigurno je najomraženija osoba kod navijača Rome nakon što je otvoreno zatražio transfer iz ovog kluba u redove direktnog rivala Milana, a oni su mu dali do znanja kakvu izdaju je napravio. Nakon svega u sve se uključila i njegova mama Francesca koja je osudila poteze navijača Rome.

Zaniolo je nedavno odbio da igra za Romu u meču protiv Spezije jer je otvoreno tražio transfer u Milan koji je poslao ponudu za ovog igrača na adresu rimskog kluba, ali nakon svega Vučica je to odbila.

U Romi su odbili prodati Zaniola zbog načina na koji je sve to izveo, te su mu poručili da od transfera u Milan nema ništa.

Da stvar bude gora za njega čelnici Rome su spremili osvetu i prihvatili ponudu Bournemoutha gdje Zaniolo uopšte ne želi da ide, ali je dobio jasnu poruku da je to jedina ponuda koju će prihvatiti za njega i da od odlaska na San Siro nema ništa.

Zaniolo je forsiranjem transfera u Milan sebi napravio pakao u Romi i ukoliko ne ode u Bournemouth vjerovatno više neće igrati do kraja sezone jer mu je i Jose Mourinho itekako zamjerio što je odbio da igra protiv Spezije.

No, čini se da je to Zaniolu sada najmanji problem s obzirom da su mu i navijači Rome okrenuli leđa, a to su jasno dali do znanja parolama koje su postavili u Rimu.

"Zaniolo izdajnik, go*nar bez časti". "Pet miliona? Možda udaraca u dupe", samo su neke od parola koje se nalaze u Rimu, te pored trening centra Rome.

Izvor pogledajte OVDJE.

Navijači su poručili da mu takvu izdaju neće oprostiti, a ostanak u Romi je čini se najgora opcija za njega. Htio je da ide u Milan, ali ni slutio nije da će ga čelnici kluba nadmudriti u tome i primorati da najvjerovatnije ode u klub u koji inače nikada ne bi ni pomislio da ide.

Nakon hajke koja se stvorila oko Zaniola oglasila se i njegova mama Francesca Costa koje je kritikovala navijače Rome jer smatra da su prešli svaku granicu uvredama na račun njenog sina.

"Ovaj val mržnje prema mom sinu je napravio erupciju i to je nepotrebno iskazivanje mržnje. To mora što prije da se zaustavi jer on to nije zaslužio", poručila je Francesca.

Čini se da to baš neće previše pomoći Zaniolu s obzirom koliko su na njega ljuti čelnici i navijači Rome. Ponuda Bournemoutha je jedina koja mu je preostala i nema još mnogo vremena da donese odluku oko nastavka karijere.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti