30. 01. 2023 - 08:12
Ko bi rekao da će ovaj dan doći: Španci tvrde da se sada...
907
Shares
Ko bi rekao da će ovaj dan doći: Španci tvrde da se sada Ancelotti mnogo lakše može

Ko bi rekao da će ovaj dan doći: Španci tvrde da se sada Ancelotti mnogo lakše može "riješiti" Modrića

30. 01. 2023 - 08:12
0
Shares

Real Madrid i Real Sociedad remizirali su u utakmici bez golova u 19. kolu španskog prvenstva. Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić utakmicu je započeo na klupi, a dobio je priliku tek u završnici ušavši na travnjak u 77. minuti.

Real Madrid je ovu utakmicu igrao samo tri dana nakon gradskog derbija s Atleticom u Kupu kralja, u kojem je stigao do pobjede nakon produžetaka. Modrić je u toj utakmici odigrao svih 120 minuta, a španski mediji navode da je to i razlog zbog kojeg je u ligaškom susretu s Real Sociedadom na klupi bio veći dio susreta.

"Modrić je u utakmici kupa ostavio zadnju trunku energije", navodi Marca, a u opisnoj ocjeni njegove igre piše da je odigrao malo i dodaje da je "začudo Madrid imao manji posjed lopte" s njim u postavi. "Ancelotti je ostavio Modrića na klupi nakon iscrpljujućih 120 minuta. Nije mu više teško riješiti ga se. Ponovo je otkrio Ceballosa", navodi Marca.

Piše i da je Ceballos dominirao u veznom redu s Tonijem Kroosom i Federicom Valverdeom. Sport ističe dobru igru Valverdea i Ceballosa te navodi šansu Modrića s kraja dvoboja uz sugestiju da bi bilo bolje da je pucao vanjskim dijelom stopala

As dodaje da ulazak Modrića u igru nije podigao nivo igre Reala, dok Mundo Deportivo ističe da je unio svježinu u Realovu momčad, no da to nije bilo dovoljno za njegov tim da iz ove utakmice uzme išta više od jednog boda.


Index.hr

Učitaj još novosti