30. 01. 2023 - 07:55
NEVIĐENE SCENE Haos na utakmici u Španiji: Navijač porezao...
907
Shares
NEVIĐENE SCENE Haos na utakmici u Španiji: Navijač porezao trenera nakon tučnjave nogometaša

NEVIĐENE SCENE Haos na utakmici u Španiji: Navijač porezao trenera nakon tučnjave nogometaša

30. 01. 2023 - 07:55
0
Shares

Pravi haos nastao je jučer nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na nogometnoj utakmici u Španiji budući da je uslijedila tučnjava između igrača te da je jedan navijač nožem napao protivničkog trenera.

Utakmica u kojoj su igrali lokalni klubovi Pedro Hidalgo B i Firgas završila je pobjedom gostiju rezultatom 2:1, a onda je jedan igrač udario protivnika pa je započeo niz jezivih događaja.

Međuotočki nogometni savez Las Palmasa je u međuvremenu objavio saopćenje koje uključuje izvještaj sudije utakmice koji objašnjava kako je trener Daniel Jose Travieso porezan.

U izvještaju stoji da je igrač domaće ekipe prekomjernom snagom udario protivničkog golmana u vrat što je iznjedrilo tučnjavu.

Navodi se da se udaranje šakama i glavom, guranje i šutiranje dogodilo prije nego što je navijač koji je nosio nož posjekao ruku gostujućeg trenera, što je dovelo do značajnog krvarenja.

Isti navijač je navodno bacio veliki kamen u područje terena na kojem su bili igrači i službene osobe, uz grozne prijetnje protivničkim nogometašima.

Sudija je također detaljno opisao da su dvojica golmana Firgasa utočište pronašli u sudijskoj svlačionici nakon čega je stigla policija i hitna pomoć.

Učitaj još novosti