29. 01. 2023 - 18:39
ON NOSI DRES LIVERPOOLA: U 92. minuti uradio je ono što se ne...
907
Shares
ON NOSI DRES LIVERPOOLA: U 92. minuti uradio je ono što se ne prašta ni na terminu

ON NOSI DRES LIVERPOOLA: U 92. minuti uradio je ono što se ne prašta ni na terminu

29. 01. 2023 - 18:39
0
Shares

Liverpool je danas još jednom razočarao svoje navijače jer je ispao iz FA Kupa nakon što je Brighton na svom terenu uspio da savlada klub s Anfielda sa 2:1, a junak je bio Karou Mitoma koji je u sudijskoj nadoknadi postigao fantastičan pogodak.

Brighton je još jednom pokazao da ove sezone igra u odličnoj formi, ali isto tako i s drugom stranom Liverpool je demonstrirao da je za njih ova sezona za zaborav i još jednom je uspio da razočara svoje navijače.

Redsi su se tako već u šesnaestini finala oprostili od takmičenja u FA Kupu iako su vodili danas na Amex stadionu, ali na kraju je Brighton došao do preokreta i plasmana u osminu finala ovog takmičenja.

Liverpool je poveo sa 1:0 u današnjem meču u 30. minutio kada je Elliott pogodio mrežu domaćeg tima nakon asistencije Salaha.

No, slavlje Redsa trajalo je samo devet minuta jer je Brighton ekspresno odgovorio. Lamptey je asistirao, a gol za 1:1 zabio je Dunk.

I kada se očekivalo da će utakmica završiti rezultatom 1:1 i da ćemo na Anfieldu gledati revanš Brighton je u drugoj minuti sudijske nadoknade uspio da dođe do pobjede nakon čarolije Mitome.

Japanski reprezentativac je oduševio sve fantastičnim driblingom kojim je prevario odbranu Liverpoola, a zatim je pogodio za 2:1 i erupciju oduševljenje na Amex stadionu.

Video POGLEDAJTE OVDJE

Navijači Liverpoola ponovo su kritikovali svoje igrače, a posebno se to odnosi na Joea Gomeza za kojeg smatraju da je najveći krivac kod gola Mitome jer je morao bolje reagovati u ovoj situaciji.

Gomez je prilikom driblinga Mitome okrenuo leđa lopti što se nikada ne radi, a Japanac je to iskoristio i zabio je gol za 2:1. Defanzivca Redsa su navijači "razapeli" na društvenim mrežama i poručili da se takva reakcija ne prašta ni na amaterskom nivou.

Video POGLEDAJTE OVDJE

Ovaj defanzivac već neko vrijeme nije baš u najboljoj formi zbog čega je često i rezervna opcija kod Jurgena Kloppa, a ovom reakcijom je najbolje pokazao i zašto je to tako.

Učitaj još novosti