28. 01. 2023 - 17:45
Navijači Arsenala bijesni, traže objašnjenje: Kako je Saka u...
907
Shares
Navijači Arsenala bijesni, traže objašnjenje: Kako je Saka u ofsajdu, a Rashford nije bio?

Navijači Arsenala bijesni, traže objašnjenje: Kako je Saka u ofsajdu, a Rashford nije bio?

28. 01. 2023 - 17:45
0
Shares

Navijači Arsenala bijesni su zbog odluke da se dosudi ofsajd pozicija Bukayu Saki u sinoćnjem derbiju protiv Manchester Cityja.

Saka je igrao od starta za svoj Arsenal protiv Manchester Cityja u četvrtoj rundi FA Cupa, ali je njegov tim poražen minimalnim rezultatom 0:1 kojeg je postavio defanzivac Nathan Ake.
No, navijači Arsenala bijesni su na odluku sudije da označi ofsajd pozicijom situaciju u kojoj Bukayo Saka nije dirao loptu, niti je utjecao na igru.

Glavni razlog je to što je prije desetak dana priznat pogodak Marcusu Rashfordu protiv Manchester Cityja, kojim je United došao do preokreta. Tada je Rashford trčao s loptom, branio je od dodira protivničkog igrača, ali je nije dodirnuo. Bruno Fernandes je postigao gol, a sudije su ga priznale i tako izazvale jednu od najkontroverznijih situacija u Engleskoj posljednjih godina.

Sada se dogodila slična stvar. Da situacija bude još čudnija, ovdje Saka nije imao ni namjeru da ostvari kontakt s loptom, no dosuđen je ofsajd i Arsenalu je oduzet posjed.

Video pogledajte OVDJE.

Navijači putem društvenih mreža traže objašnjenje, kako je Sakina situacija ofsajd, a Rashfordova nije.

"Napravite pravila koja imaju smisla", pišu navijači Arsenala, ali i oni neutralni, koji sve više sumnjaju da sudije donose odluke ovisno o raspoloženju i svojoj želji.

Učitaj još novosti