28. 01. 2023 - 16:40
Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa: "Ne...
907
Shares
Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa:

Ne postoji cifra koja može kupiti žrtvu Danija Alvesa: "Ne želim njegov novac"

28. 01. 2023 - 16:40
0
Shares

"Ne želim novac. Samo želim da ode u zatvor", riječi su koje je preko advokatice Ester Garcia Lopez uputila 23-godišnja djevojka i navodna žrtva sil.ovanja prema pravnom timu koji se brine za odbranu brazilskog fudbalera Danija Alvesa.

Legendarni brazilski fudbaler Daniel Alves (39) već je nekoliko dana u zatvoru zbog optužbi za sil.ovanje 23-godišnje djevojke u jednom noćnom klubu u Barceloni.

Alvesa je neimenovana djevojka optužila za sil.ovanje koje se desilo 30. decembra prošle godine, a Brazilac s druge strane tvrdi da je odnos bio na dobrovoljnoj bazi.

Međutim, dokazi i konstantno mijenjanje iskaza ne idu u prilog nekadašnjoj fudbalskoj zvijezdi. On je smješten iza rešetaka i prijetu mu kazna od četiri do 12 godina zatvora.

Očekuje se da će Alvesovi advokati ponuditi odštetu djevojci kako bi povukla tužbu. Međutim, ponude će biti uzaludne jer ona želi pravdu.

"Ne želim novac. Samo želim da on ode u zatvor", poručila je djevojka koja je optužila Brazilca za sil.ovanje.

Advokatica Ester Garcia Lopez koja vodi njen slučaj potvrdila je ovu odluku. Ne postoji novac koji Dani Alves može dati da se povuče tužba.

"Nju ne zanima njegov novac i cifre koju bi joj mogli ponuditi. Ona samo želi pravdu", istakla je advokatica i navodi kako je curi potreban poseban tretman zbog onog što je doživjela.

"U bolnici su joj propisali kompletan tretman da se spriječe infekcije i određene zaraze jer nije korištena zaštita. Također, uzima i pilule za spavanje jer ne može da zaspi nakon svega što se desilo

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti