28. 01. 2023 - 16:13
Prijatelj tajno snimao Schumachera, prodavao fotografije u...
907
Shares
Prijatelj tajno snimao Schumachera, prodavao fotografije u zamjenu za skandalozno obeštećenje: Izdaja bliske osobe

Prijatelj tajno snimao Schumachera, prodavao fotografije u zamjenu za skandalozno obeštećenje: Izdaja bliske osobe

28. 01. 2023 - 16:13
0
Shares

Italijanski list La Reppublica donosi informaciju da je jedan od prijatelja legendanog vozača Formule 1 Michaela Schumachera pokušao da se obogati na konto nedozvoljenih fotografija koje je snimio u njegovom domu, a za koje je od medija iz Njemačke tražio isplatu milion eura.

Navodi se kako je, zbog "zaštite izvora" - neimenovana osoba tajno snimila Schumachera i da je te kadrove ponudila različitim medijskim kućama, prvobitno onim u Njemačkoj, ali da niko od njih u suštini nije vidio o čemu se radi i da je sve ostalo samo na "ponudi za miliona eura".

Nakon što je informacija objavljena, saznalo se da je muškarac tokom posjete Schumacheru 2016. godine napravio nekoliko fotografija, a kada je sve došlo do njegove supruge Corinne, kontaktirala je policiju i prvobitna kupovina i objavljivanje fotografija je zaustavljeno.

Mediji u Italiji dalje tvrde kako trenutno nijedna medijska kuća ne želi otkupiti spomenute fotografije, ali da bez obzira na to Schumacherova supruga zahtjeva istragu.

Sedmostruki F1 šampion se u porodičnom domu oporavlja od posljedica pada na skijanju 29. decembra 2013. godine poslije kojeg je imao nekoliko operacija glave i 254 dana provedena na intenzivnoj njezi u bolnici. Njegovo loše zdravstveno stanje se nažalost nikada nije značajnije popravilo.

Dodajmo i to da je Skupština Kantona Sarajevo prošle godine donijela odluku da se preimenuje A transverzala, na području općine Novi Grad - MZ "Dobrinja A" i "Saraj-Polje", u A transverzala "Michael Schumacher", u čast istaknutog humanitarca i počasnog građanina Sarajeva, čija djela Sarajevo ne zaboravlja.

Učitaj još novosti