27. 01. 2023 - 16:52
Najstariji igrač svijeta stigao u Evropu: U 56. godini pravi...
907
Shares
Najstariji igrač svijeta stigao u Evropu: U 56. godini pravi jedan od najboljih transfera karijere

Najstariji igrač svijeta stigao u Evropu: U 56. godini pravi jedan od najboljih transfera karijere

27. 01. 2023 - 16:52
0
Shares

Kozuyoshi Miura poznat je kao najstariji fudbaler svijeta. Idućeg mjeseca napunit će 56 godina, no to ga neće spriječiti da napravi transfer karijere.

Napadač Suzuke PG (japanski četvrti rang) uskoro će početi svoje treće evropsko fudbalsko iskustvo, ovog puta u drugom rangu Portugala.

Kako prenose portugalski mediji, Miura se ove sedmice dogovorio sa Oliveirenseom, a u četvrtak je sletio na Stari kontinent da obavi medicinske preglede.

Portugalski novinari saznaju da će Miura biti na posudbi do kraja tekuće sezone, kako bi pomogao Oliveirenseu da se plasira u portugalsku ligu.

Centarfor je karijeru započeo 1982. u Shizuoka Gakuenu, a prije povratka u rodnu zemlju proveo je osam godina u Brazilu, gdje je igrao za nekoliko klubova.

U Evropi je Kazuyoshi Miura igrao iu Italiji, u Genovi (1994-1995) i u Hrvatskoj, u zagrebačkom Dinamu (1999).

On se može pohvaliti sa 700 zvaničnih mečeva, tokom kojih je postigao 193 gola i upisao samo pet asistencija.

"Moja strast prema fudbalu i moje težnje za uspjehom u fudbalu nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. Ništa se ne mijenja, ja i dalje osjećam motiv, snagu, energiju, želju", rekao je nekadašnji reprezentativac Japana.

Za reprezentaciju Japana je debitovao davne 1990. godine, a na 89 nastupa je postigao sjajnih 55 golova.

Vidjet ćemo šta može da ponudi u Portugalu i da li će njegov novi tim zajedno s njim izboriti nastup u elitnom rangu portugalskog fudbala. 

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti