27. 01. 2023 - 16:34
Da li biste se šamarali za ove cifre? Dok se šef smješka momci...
907
Shares
Da li biste se šamarali za ove cifre? Dok se šef smješka momci se uništavaju za mizernu lovu

Da li biste se šamarali za ove cifre? Dok se šef smješka momci se uništavaju za mizernu lovu

27. 01. 2023 - 16:34
0
Shares

Šef UFC-a Dana White nedavno je pokrenuo 'Power Slap'  organizaciju, odnosno takmičenje u šamaranju koje je već na početku emitovanja izazvalo brojne kritike zbog brutalnih nokauta.

Dana White oduševljeno je prije nekoliko mjeseci najavio pokretanje 'Power Slap' takmičenja, a u svojoj nakani je i uspio te u posljednjih nekoliko sedmica odabrao je finaliste ovog takmičenja.

U prvom dijelu takmičenja viđeno je dosta brutalnih nokauta. Šamari su zaista žestoki, a nakon svega White i njegovo takmičenje dobili su ogromne kritike.

Međutim, šefa UFC-a to ne zabrinjava. On se smješka gledajući takmičare kako se nemilosrdno šamaraju i to za veoma mizerne cifre koje su šokirale gledaoce.

Nekadašnji UFC borac Eric Spicely otkrio je kako mu je ponuđeno učešće u ovom takmičenju i to za dvije hiljade dolara po meču.

"Kontaktirali su me za učešće u 'Slap ligi'. Bili biste šokirani koliko plaćaju", napisao je Spicely i otkriva pojedinosti.

"Za prvi meč su mi ponudili dvije hiljade dolara za nastup i dodatne dvije hiljade dolara za pobjedu", istakao je Spicely.

Dana White je nakon brojnih kritika saopštio da komisija radi na poboljšanju sigurnosnih mjera za takmičare u narednom periodu.

"Komisija radi na tome. Svi još uvijek učimo o ovom sportu. Dosta smo naučili od prvog eventa i vidjet ćete sve kako se show bude odmicao. I da, bit će mnogo sigurnije", rekao je White.

Ipak, i pored obećanja o poboljšanju sigurnosti mnoge poznate ličnosti ne prestaju s kritikama i jasno poručuju kako bi se White definitivno trebao posvetiti UFC-u i zaboraviti ovaj projekt.

Teško je međutim očekivati da će njegov ego podnijeti neuspjeh i sigurno je da će 'Power Slap' ići do samog kraja jer su finalisti već spremni za naredne izazove.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti