27. 01. 2023 - 11:30
BOLNA, ALI NEOPHODNA ODLUKA: Očajni Ajaks otpustio trenera
907
Shares
BOLNA, ALI NEOPHODNA ODLUKA: Očajni Ajaks otpustio trenera

NIZOZEMSKA

BOLNA, ALI NEOPHODNA ODLUKA: Očajni Ajaks otpustio trenera

27. 01. 2023 - 11:30
0
Shares

Ajaksovoj seriji bez pobjede u Erediviziji ne vidi se kraj, a kako se očekivalo ceh je platio trener Alfred Šrojder koji je sinoć smijenjen.

Sedmi uzastopni meč bez trijumfa, od toga šesti vezani remi Ajaks je upisao protiv Volendama na svom terenu.

Taj meč je završen rezultatom 1:1, a Ajaks je pao tek na petu poziciju sa 34 boda, sedam manje od vodećeg Fejenorda.

S obzirom da je Volendam jedna od najslabijih ekipa u ligi i da je u zoni ispadanja, remi sinoć je i najveći Ajaksov kiks, pa je uprava kluba hitno reagovala - smjenom trenera Šrojdera.

To je kasno sinoć i potvrđeno u zvaničnom klupskom saopštenju.

''Ajaks je odmah smjenio Alfreda Šrojdera. Trenerski ugovor je važio do 30. juna 2024, ali će sada biti odmah raskinut. Mnogo izgubljenih bodova i nerazvijenost tima glavni su razlozi za ovu odluku. Uprava kluba više nema povjerenja u dalju saradnju. Prekinuće se i saradnja sa pomoćnim trenerom Matijom Kaltenbahom'', piše na zvaničnom klupskom sajtu.

Prenosi se i izjava Edvina van der Sara, izvršnog direktora kluba.

''To je bolna odluka, ali i neophodna. Poslije dobrog početka sezone, izgubili smo nepotreban broj bodova. I utakmica je bila nestabilna. Svjetsko prvenstvo je značilo ranu i dugu zimsku pauzu. Držalo nas je samopouzdanje da možemo da promjenimo stvari i poboljšamo ih. Posljednjih nedjelja postalo je sve jasnije da ne može da se preokrene tok, a vjerujemo da je uprkos brojnim transferima imao na raspolaganju jak i šampionski dostojan tim. Izgubio je mnogo bodova posljednjih nedjelja i nažalost nismo vidjeli nikakav napredak'', zaključio je Van der Sar.

Učitaj još novosti