26. 01. 2023 - 16:16
Najluđa transfer priča ikad: Wenger krade igrača rivalu, a...
907
Shares
Najluđa transfer priča ikad: Wenger krade igrača rivalu, a rival plaća taksi

Najluđa transfer priča ikad: Wenger krade igrača rivalu, a rival plaća taksi

26. 01. 2023 - 16:16
0
Shares

U toku ovog prijelaznog roka vidjeli smo nekoliko "krađa" pojačanja, a dva se posebno izdvajaju. Radi se o tome da je Chelsea Arsenalu "ukrao" Mudryka, te da je Tottenham pokvario posao Evertonu sa Danjumom.

Ipak, najveću "krađu" pojačanja uradio je upravo Arsenal i to na kormilu sa Arsenom Wengerom, koji je naravno udario temelje Arsenala kakvog poznajemo.

On je transformisao klub, te ga je doveo do ovog kakav sada jeste, a načinio je i najveću "krađu" kada je riječ o pojačanjima.

Radi se o trenutku kada je doveo Emmanuela Petita kojeg je ukrao od najvećeg rivala, a to je naravno ekipa Tottenhama.

Iako je Petit bio na pregovorima sa Alanom Sugarom koji je tada bio na čelu Tottenhama, Wenger je pozvao Petita i zamolio ga da ne potpisuje ništa dok ne obavi razgovor sa njim.

Rekao je tada Wenger Petitu da zamoli Sugara da mu da malo više vremena da u svom hotelu razmisli o ponudi koju je dobio.

Spursi su mu tada platili i taxi jer su mislili da ide u hotel, ali je Petit otišao u Wengerovu kuću, gdje je bio i David Dein koji je dogovorio dolazak Petita za 3.5 miliona eura.

"To je bio prvi puta da sam vidio Davida Deina, a Tottenham mi je platio taxi i pomogao mi da potpišem za Arsenal. Sve je sada legenda", rekao je Petit.

"Znao sam za to rivalstvo, ali nisam znao da je to na tako velikom nivou. David Dein voli tu priču i stalno je priča svima", završio je Petit.

Petit je u Arsenal prije svega donio sjajnu atmosferu, te se sjajno uklopio sa igračima koji su već bili tu, a naravno jasno je da je bio veliko pojačanje za tim.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti