25. 01. 2023 - 10:38
Frustrirani Inzaghi okupio Džeku i saigrače pa im održao govor
907
Shares
Frustrirani Inzaghi okupio Džeku i saigrače pa im održao govor

Frustrirani Inzaghi okupio Džeku i saigrače pa im održao govor

25. 01. 2023 - 10:38
0
Shares

Trener Intera Simone Inzaghi frustriran je rezultatom svog tima protiv Empolija (0:1) i svjestan je da je Liga prvaka pod znakom pitanja za narednu sezonu.

Inter je trenutno na 13 bodova od prvog Napolija i borba za titulu gotovo da je riješena. No, ono što brine sve navijače, jeste da je pet klubova unutar svega dva boda razlike u borbi za Ligu prvaka, a mjesta u najelitnijem takmičenju ima za samo tri ekipe, pošto se računa da je prvoplasirani Napoli to već osigurao.

Stoga, Inzaghi je okupio sve igrače Intera i održao im snažan govor koji ima za cilj preokret cijele sezone, prenosi uvijek pouzdana Gazzetta dello Sport.

Na sastanku je Inzaghi bio bijesan te je poručio igračima da im prijeti katastrofa ukoliko ne izbore Ligu prvaka za narednu sezonu. Zatražio je hitnu reakciju igrača na senzacionalan poraz od Empolija u subotu.

Trener je zatražio od igrača da podignu formu u ključnom dijelu sezone, kada već ulazimo u rasplet. Također, objasnio je igračima kakva katastrofa bi bila ukoliko tim ostane bez Lige prvaka, prvenstveno u finansijskom smislu pošto Inter već godinama muku muči s novcem.

Klub je već planirao svoj budžet zahvaljujući impozantnom novcu koji stiže iz Lige prvaka pa bi eventualno propuštanje najelitnijeg takmičenja bilo veliki udarac za Nerazzurre.

Učitaj još novosti