24. 01. 2023 - 16:23
Klub mu zbog Ronalda uzeo kapitensku traku, a njegova reakcija...
907
Shares
Klub mu zbog Ronalda uzeo kapitensku traku, a njegova reakcija će se dugo pamtiti

Madu više nije kapiten Al Nassra

Klub mu zbog Ronalda uzeo kapitensku traku, a njegova reakcija će se dugo pamtiti

24. 01. 2023 - 16:23
0
Shares

Al Nassr je učinio sve krajem prošle godine kako bi nagovorili Cristiana Ronalda da dođe u Saudijsku Arabiju, a pored ogromne plate koju su mu dali ispunili su sve uslove koje je on tražio, a jedan od njih je bio i da dobije kapitensku traku koju je inače nosio Abdullah Madu.

Ronaldo je krajem prošle godine potvrdio da će karijeru nastaviti u Al Nassru što je bilo veliko iznenađenje jer se nije očekivalo da bi on jednog dana mogao igrati u Saudijskoj Arabiji, ali to je najbolji pokazatelj kakav pad u karijeri je doživio u samo nekoliko mjeseci.

On je sa Al Nassrom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će zaraditi čak 500 miliona eura, a čelnici ovog kluba su zaista učinili sve kako bi Ronaldo pristao na njihovu ponudu i potpisao ugovor.

Tako se nisu libili da mu uruče broj sedam koji je Ronaldov zaštitni znak iako je taj broj već bio zauzet. Nosio ga je uzbekistanski igrač Jaloliddin Masharipov koji je morao na kraju dati broj sedam Ronaldu, a on je zadužio dres s brojem 77.

Međutim, Masharipov nije bio jedina žrtva u Al Nassru zbog dolaska Cristiana Ronalda. Klub je prodao nakon toga i Vincenta Aboubakara koji je bio prva zvijezda u ekipi, ali je dolaskom Portugalca izgubio mjesto u startnoj postavi i odlučio je da napusti klub, piše sportsport.ba.

No, pored svega toga to nije bilo sve što je Al Nassr uradio zbog Ronalda jer još jedan igrač ovog kluba morao da pristane na njihov zahtjev kako bi se udovoljilo Portugalcu.

Riječ je o Abdullahu Maduu koji je inače bio kapiten ovog kluba već nekoliko sezona, ali se to promijenilo dolaskom Ronalda. Iako je Portugalac tek stigao u klub odmah je dobio kapitensku traku i bio je kapiten u debiju za Al Nassr.

Madu je u klubu još od 2012. godine i kapiten je već godinama, ali dolaskom Ronalda to se promijenilo. U klubu su mu naredili da mora predati Portugalcu kapitensku traku i mnogi su se pribojavali kako će on reagovati.

Međutim, Madu je sve iznenadio reakcijom jer se uopšte nije bunio zbog takve odluke i nije htio da naruši atmosferu u svlačionici.

Bio je prvi koji se oglasio na Ronaldovu objavu na Instagramu nakon utakmice protiv Al Ettifaqa što pokazuje da je postupio baš gospodski i nije htio sebe staviti na prvo mjesto u svemu tome već je razmišljao samo za dobrobit kluba.

Ovaj 29-godišnji defanzivac ponikao je u Al Nassru, a u prvi tim je prebačen početkom 2012. godine. Reprezentativac Saudijske Arabije nedavno je i produžio ugovor s ovim klubom do ljeta 2025. godine.

Učitaj još novosti