24. 01. 2023 - 16:08
PEREZ ĆE BITI VAN SEBE! Real je bio blizu dovođenja Mbappea,...
907
Shares
PEREZ ĆE BITI VAN SEBE! Real je bio blizu dovođenja Mbappea, na ljeto se PSG želi

VINICIUS U CENTRU PAŽNJE

PEREZ ĆE BITI VAN SEBE! Real je bio blizu dovođenja Mbappea, na ljeto se PSG želi "osvetiti" i preoteti im PLANETARNU ZVIJEZDU

24. 01. 2023 - 16:08
0
Shares

Prije početka ljetnog prijelaznog roka 2022. godine prava drama se odvijala oko Kyliana Mbappea. Bio je blizu Real Madrida, a sada se PSG sprema da Kraljevima preotme veliku zvijezdu.

Gotovo cijeli svijet je uoči ljeta 2022. godine Kyliana Mbappea vidio kao novog igrača Real Madrida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Sve je ukazivalo na to da će dignuti sidro u Parizu i zaputiti se u glavni grad Španije, no na kraju je potpisao novi ugovor s aktuelnim prvakom Francuske.

Ugovor mu je isticao na ljeto, oklijevao je i nije ga produžavao do zadnjeg momenta, no na kraju su ga arapske pare ipak ostavile u Parizu.

PSG i predsjednik Al-Khelaifi za naredno ljeto spremaju "osvetu" Real Madridu i žele da im preotmu vrlo bitnog igrača.

U pitanju je brazilski ofanzivac Vinicius Junior, a ovu vijest donosi španski Sport, pod naslovom "PSG-ova osveta zove se Vinicius".

"Ništa nije konačno i Real Madrid bi mogao ponovo pokušati s njegovim potpisom (Kyliana Mbappea, op.a ). Bez obzira na to hoće li se operacija ponovo aktivirati, predsjednik PSG -a želi osvetu i njegova je ideja da potpiše Viniciusa.

Ne bi to bila laka operacija, ali francuski klub je već pokazao da za njega nema nemogućeg, što je već pokazao potpisivanjem Neymara i Messija.

U svakom slučaju, klauzula od 1000 miliona koju je potpisao brazilski napadač čini operaciju utopijom, osim ako se ne postigne dogovor između klubova", stoji u navedenom članku uglednog španskog medija.

Ovaj 22-godišnjak ugovor s Real Madridom ima do ljeta 2024. godine, te i to može odigrati značajnu ulogu kada je nastavak njegove karijere u pitanju.

Ukoliko bude oklijevao s produženjem ugovora, jasno je da je za Real Madrid mnogo bolje da ga proda u narednom prijelaznom roku, nego da čeka kraj iduće sezone kada bi mogao otići besplatno. 

Učitaj još novosti