24. 01. 2023 - 10:39
Napravio veliku senzaciju pa predao četvrtfinale Australian...
907
Shares
Napravio veliku senzaciju pa predao četvrtfinale Australian Opena: Hačanov u svom drugom polufinalu na Grand Slamu

MELBOURNE

Napravio veliku senzaciju pa predao četvrtfinale Australian Opena: Hačanov u svom drugom polufinalu na Grand Slamu

24. 01. 2023 - 10:39
0
Shares

Do svog drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio se 26-godišnji Karen Hačanov (ATP - 20.), kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda (ATP - 31.) predao meč u trenutku kad je bilo 7:6 (5), 6:3, 3:0 za Rusa.

"Naravno da niko ne želi pobijediti na taj način. Mislim da je do određenog trenutka bila vrlo dobra borba. Iskreno, jako se dobro osjećam, zadovoljan sam razinom svog tenisa i veselim se svom prvom polufinalu u Australiji", rekao je nakon meča Hačanov koji je na prošlogodišnjem US Openu prvi put došao do polufinala na Grand Slam turnirima. 

Korda, koji je ranije napravio veliku senzaciju izbacivši Danila Medvedeva, na predaju se odlučio zbog bolova u desnom zglobu zapešća, zbog čega je tijekom meča dvaput zatražio liječničku pomoć.

"Ovo je ozljeda koju sam prvi put osjetio prije dvije sedmice u Adelaideu, ali je tada bol prestala. Ovdje sam bio dobro, sve do jednog loše udarenog reterna, kad me ponovno počelo mučiti. Kod nekih forhenda gotovo da nisam mogao držati reket, a bilo mi je nemoguće udariti volej", rekao je Korda te dodao: "Danas je bilo teško, ali nadam se da nije ništa ozbiljno i da ću to uspjeti riješiti tako da s tim u budućnosti nemam problema."

Hačanov će za plasman u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednika dvoboja između Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 4.)  i Čeha Jirija Lehečke (ATP - 71.).

Učitaj još novosti