24. 01. 2023 - 09:00
NEVJEROVATNA SITUACIJA: Selektor usred Svjetskog prvenstva...
907
Shares
NEVJEROVATNA SITUACIJA: Selektor usred Svjetskog prvenstva rekao igračima da odlazi

CRNA GORA

NEVJEROVATNA SITUACIJA: Selektor usred Svjetskog prvenstva rekao igračima da odlazi

24. 01. 2023 - 09:00
0
Shares

Zoran Roganović napustio je poziciju selektora rukometne reprezentacije Crne Gore. Svoju odluku otkrio je još uoči posljednje utakmice druge runde protiv Slovenije.

"Januarski dio priprema smo nespretno odradili. Ja nisam odradio neke stvari i nisam uspio ono što sam obećao ljudima iz saveza i igračima - da ćemo igrati na sljedećim Olimpijskim igrama. Nisam uspio, a meni je riječ važnija od svega i zbog toga odlazim", rekao je Roganović koji je selektor Crne Gore bio od 2018. godine.

Prošle godine je Crnu Goru odveo do 11. mjesta na Europskom prvenstvu, a zatim tu reprezentaciju poslije 10 godina vratio na Svjetsko prvenstvo. 

"Rekao sam igračima uoči utakmice i nije im bilo lako. Bilo je dosta emotivno. Igrači su mi govorili da griješim i njihova reakcija me čini sretnim. Sad mi je potreban mir jer ovaj posao je težak i crpi snagu. Postoje stvari koje su važnije, poput porodice."

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu završila na petom mjestu u svojoj skupini druge faze. Izgubila je od Francuske, Poljske i Slovenije. U prvoj fazi je izgubila i od Španije, a pobijedila Iran i Čile.

Učitaj još novosti