23. 01. 2023 - 19:52
Hrvatska pobijedila Bahrein, sada čeka ČUDO: Evo šta je jedino...
907
Shares
Hrvatska pobijedila Bahrein, sada čeka ČUDO: Evo šta je jedino dovoljno Kaubojima za prolaz u četvrtfinale

SP U RUKOMETU

Hrvatska pobijedila Bahrein, sada čeka ČUDO: Evo šta je jedino dovoljno Kaubojima za prolaz u četvrtfinale

23. 01. 2023 - 19:52
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Bahrein 43:32 i tako osigurala deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. To će vrlo vjerovatno biti dovoljno za kvalifikacije za Olimpijske igre, no za četvrtfinale SP-a Hrvatska se mora nadati egipatskom čudu.

Konkretno, Hrvatska može proći samo ako Egipat pobijedi Dansku 12 ili više razlike (ili 11 razlike ako Danska zabije manje od 27 golova).

Hrvatski rukometaši danas su se nadali i većoj pobjedi od 11 razlike, ali vrlo loše prvo poluvrijeme to je onemogućilo. Hrvatska je nakon prvih 30 minuta vodila tek jedan razlike, a tek se u drugom poluvremenu odvojila na znatno opipljiviju prednost.

Hrvatska je većim dijelom prvog poluvremena u napadu bila onakva kakva je i trebala biti. Brzo i lako je zabijala pogotke, ali jednako tako ih je i primala. Odbrana 5-1 nije funkcionirala te su hitri Bahreinci bez ikakvih problema pronalazili put do gola.

Selektor Hrvoje Horvat taj je problem pokušao otkloniti prelaskom u obranu 6-0, ali je pritom mijenjao čak tri igrača obrana-napad pa su hrvatski napadi postali znatno sporiji. Na poluvremenu je Hrvatska imala prednost tek 17:16.

Bolju igru hrvatski su rukometaši pokazali tek u drugom dijelu. Krenulo se u jurnjavu za poboljšavanje gol-razlike te je to prošlo poprilično uspješno jer je napad bio vrlo raspoložen. Obrana je bila nešto čvršća, ali je i u drugom dijelu primila 16 golova.

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović, koji je zabio 11 pogodaka bez ijednog promašaja. Jednak broj golova postigao je i Filip Glavaš. Luka Cindrić u strijelce se upisao osam puta, a Marin Jelinić jednom manje. Dominik Kuzmanović imao je osam obrana. Poražene je sa sedam golova predvodio Qasim Qambar.

Učitaj još novosti