21. 01. 2023 - 18:20
Brazilac Renan Oliveira za FK Sarajevo postigao hat-trick u...
907
Shares
Brazilac Renan Oliveira za FK Sarajevo postigao hat-trick u prvoj pripremnoj utakmici

Brazilac Renan Oliveira za FK Sarajevo postigao hat-trick u prvoj pripremnoj utakmici

21. 01. 2023 - 18:20
0
Shares

FK Sarajevo odigrao je prvu prijateljsku utakmicu u sklopu zimskih priprema. Protivnik Bordo timu je bio HNK Međugorje. U utakmici koja se odigrala u međugorskom "Sport Centru", Sarajevo je slavilo rezultatom 4:0.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0, a strijelac nakon kornera je bio Muharem Trako.

U drugom poluvremenu Renan Oliveira postiže hat-trick za konačan rezultat 4:0, čime je, bez obzira na protivnika i meč prijateljskog karaktera, na sjajan način započeo karijeru u novom klubu.

Oliveira je ponikao u brazilskom Sao Bernardu, a onda je igrao u brojnim klubovima kao što su: Zlate Moravce, Mosta, San Gwann, Lviv, Gil Vicente, Kolos i Žalgiris.Ove sezone je odigrao 48 utakmica u svim takmičenjima u kojima je postigao 23 gola te tome dodao i četiri asistencije.

FK Sarajevo će prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH odigrati 25. ili 26. februara na domaćem terenu protiv ekipe Zrinjskog.

Glavni dio priprema, u periodu od 30. januara do 13. februara Bordo ekipa provest će u Antaliji. Za sada je planirano da se odigraju tri prijateljske utakmice i to 4., 8. i 12. Protivnik u posljednjoj prijateljskoj utakmici u Antaliji bit će ekipa Šahtara iz Donjecka, dok će preostala dva protivnika biti poznata naknadno.

Učitaj još novosti