20. 01. 2023 - 20:41
Klopp će uskoro obilježiti veliki jubilej: Ogroman broj...
907
Shares
Klopp će uskoro obilježiti veliki jubilej: Ogroman broj utakmica koje je predvodio, a evo u čemu je tajna uspjeha

Klopp će uskoro obilježiti veliki jubilej: Ogroman broj utakmica koje je predvodio, a evo u čemu je tajna uspjeha

20. 01. 2023 - 20:41
0
Shares

Menadžeru Liverpoola Jürgenu Kloppu će meč protiv Chelseaja u subotu biti 1.000 na klupi jednog tima, a kako je rekao, nikada nije mislio da će raditi toliko i za to su mu bile potrebne 22 godine.

"To je ludo, nikada ne razmišljam o tim stvarima i iskreno, nikada nisam mislio da ću raditi toliko dugo. Trebate raditi 22 godine da dođete do ovoga. Ali, mogu reći da sam zaista imao sreće, tri sjajna kluba su mi dala šansu da radim ovaj posao", kaže Klopp i nastavlja:

"Radio sam posao koji volim, u klubovima koje volim. Još uvijek uživam u tome, a možda bi trebalo da se dobije neko priznanje za 1.000 dobrih utakmica, ali nisam siguran da bi iko mogao živjeti toliko dugo."

Kako je objasnio, vjeruje u trening i razvoj ekipe te da u konačnici zajedništvo donosi uspjeh.

"Vjerujem u trening, u razvoj ekipe, vjerujem u zajedništvo. Ali, u isto vrijeme, svuda imate dobre trenere, a neshvatljivo je koliko dobrih trenera ima na svijetu. Svi oni vjeruju u te stvari. Mi smo u dobroj poziciji. Znam da vam to zvuči čudno jer ne igramo najbolji nogomet ove sezone, ali generalno gledano, u dobrim smo rukama. Ne ludimo i veoma dobro znamo naše igrače i odgovornost, te da moramo uraditi sve kako bi se vratili na pravi put", kaže Klopp i završava:

"Ne znači da svake godine trebate graditi novi tim ako dođe do momenta da to jednom morate uraditi. Morate dati igračima da oni naprave sljedeći korak, a mi ih imamo nekoliko tu koji su spremni. A onda, mnogo toga će ponovo biti moguće."

Meč između Liverpoola i Chelseaja igra se u subotu od 13:30 sati na stadionu Anfield.

Učitaj još novosti