20. 01. 2023 - 19:51
Član kultne generacije Manchester Uniteda danas je MasterChef,...
907
Shares
Član kultne generacije Manchester Uniteda danas je MasterChef, teško ga je prepoznati

Član kultne generacije Manchester Uniteda danas je MasterChef, teško ga je prepoznati

20. 01. 2023 - 19:51
0
Shares

Dok velika većina nogometaša ostane u tom svijetu i nakon okončanja igračke karijere, postoje i oni koje put odvede na potpuno drugu stranu. Takva priča stiže nam iz Švedske od člana kultne generacije Manchester Uniteda iz sezone 1998/1999.

Generacija kluba s Old Trafforda 1998/1999. godine osvojila je triplu krunu. Liga prvaka, Premier liga i FA Cup trofeji su koji su te godine doneseni na Old Trafford, a gotovo svi nogometaši iz te čuvene generacije danas bude nostalgiju kod navijača.

Jedan od njih je Jesper Blomqvist. Proslavljeni švedski reprezentativac i nekadašnji član Uniteda i Milana odlučio je 2010. godine završiti s nogometom na bilo koji način.

Okončao je igračku karijeru u švedskom Hammarbyju, a onda je istovremeno u istom klubu neko vrijeme obavljao funkciju trenera.

Video pogledajte OVDJE

Njegova druga ljubav bilo je kuhanje i zbog toga se posvetio ugostiteljstvu te otvorio restoran u Stockholmu.

No, u centar pažnje javnosti dospio je nakon što je osvojio planetarno popularni TV show MasterChef.

Blomqvist (48) nedavno je trijumfovao u švedskoj verziji MasterChefa, gdje je pokazao zavidne kulinarske sposobnosti.

"Iako sam znao za rezultat, sav sam se oznojio gledajući emisiju na TV-u. Cijela produkcija je nevjerovatno zabavna, poučna, ali i vrlo teška", poručio je Blomqvist na Instagram profilu.

Bivši švedski reprezentativac je izgledao potpuno neprepoznatljivo tokom takmičenja pa čak i za one fanove koje je veselio igrama tokom karijere. Danas Blomqvist nosi rep, umjesto "živahne" plave kose koju je imao kao igrač.

Učitaj još novosti