20. 01. 2023 - 17:12
Ništa od Arabije: Marco Reus odlazi u jedan od najvećih...
907
Shares
Ništa od Arabije: Marco Reus odlazi u jedan od najvećih klubova Evrope!?

Ništa od Arabije: Marco Reus odlazi u jedan od najvećih klubova Evrope!?

20. 01. 2023 - 17:12
0
Shares

Marco Reus oličenje je lojalnosti s obzirom na to da Borussiju Dortmund nije htio napuštati kada su odlazili Hummels, Gotze i Lewandowski i kada je i on imao velike ponude, a sada ponovo ima jednu takvu.

Početkom godine u medijima se spominjalo da bi mogao otići put Saudijske Arabije, tačnije u Al-Nassr.

Sve je to izjavom podgrijao i sam Reus, te najavio da će imati razgovore s klubom koji je doživio veliku popularnost ove godine.

"Moj savjetnik je već nešto rekao oko toga. Naravno da moram gledati naprijed. Imam još pola godine ugovora, tako da moram razmisliti o svemu. Imat ćemo razgovore sa Al Nassrom i onda ćemo vidjeti u kojem pravcu sve ide", rekao je tada Reus.

Međutim, sada dolaze druge informacije i to iz Velike Britanije. Za njega je zainteresovan jedan od najvećih evropskih i engleskih klubova.

U pitanju je svakako Manchester United. Njega u svojim redovima želi da vidi menadžer Erik ten Hag i spreman je da obavi razgovore s njim kako bi ga privolio da dođe.

Kako njemački novinari tvrde, Ten Hag je već stupio u kontakt s agentom kapitena Borussije Dortmund, te su prvi razgovori već obavljeni.

Ideja Ten Haga je da Reusa koristi u formaciji 4-3-3 gdje bi on i Eriksen predstavljali dva krila u toj formaciji. Englezi pišu da bi to "unijelo više svjetla" u igru tima s Old Trafforda.

Reusu ugovor s Milionerima ističe na kraju sezone, te nije poznato da li bi ga United platio i doveo već sada u januaru ili bi sačekali ljeto, pa ga doveli besplatno.

Također, Ten Hag na listi već ima sedam fudbalera na koje ne računa u budućnosti, a to su: Harry Maguire, Aaron Wan Bissaka, Fred, Donny van de Beek, Phil Jones, Scott McTomminay i Facundo Pellistri.

Što se tiče dolazaka, United je osim Reusa bacio oko na Harryja Kanea, Benjamina Seska, Victora Osimhena, Frenkieja de Jonga i Judea Bellinghama.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti