20. 01. 2023 - 11:55
Srce nizozemske legende radi na 30 posto: Ljubitelji fudbala...
907
Shares
Srce nizozemske legende radi na 30 posto: Ljubitelji fudbala zabrinuti

TUŽNE VIJESTI

Srce nizozemske legende radi na 30 posto: Ljubitelji fudbala zabrinuti

20. 01. 2023 - 11:55
0
Shares

Krajem prošle godine svijet fudbala je zatekla vijest da je legendarni fudbaler Mark Overmars (Marc) doživio srčani udar. 

Nizozemska  javnost se još nije oporavila od ove šokantne vijesti, a već dvadesetak dana kasnije stižu još strašnije vijesti da nekadašnji reprezentativac Nizozemske i zvijezda Ajaksa, Barcelone i Arsenala nije imao samo srčani nego i moždani udar i to izuzetno težak, zbog čega je njegovo srce pretrpjelo nepopravljivu štetu.

Kako prenose nizozemski mediji, Overmars je bio na bolničkom liječenju od 30. decembra, a pošto su ga doktori stabilizovali pušten je na kućno liječenje, iako mu srce radi sa samo 30 posto kapaciteta.

Nizozemski "Telegraph“ piše da je dio Overmarsovog srčanog mišića prestao da radi i da je sada njegova sposobnost upumpavanja krvi u tijelo smanjena za 70 procenata, a prognoza je da će mu trebati najmanje godinu dana za oporavak, uz uzimanje odgovarajuće terapije do kraja života.

Podsjetimo, poslije sjajne igračke karijere u Ajaksu, Arsenalu i Barceloni Mark Overmas je 10 godina bio sportski direktor diva iz Amsterdama, prije nego što je prošle godine bio primoran da napusti tu funkciju poslije skandala sa slanjem neprimjerenih sms poruka nekolicini žena zaposlenih u holandskom prvaku.

Ipak, nekoliko mjeseci kasnije na istu funkciju ga je postavio Rojal Antverpen, koji je zbog tog poteza ostao i bez nekoliko sponzora.

Učitaj još novosti