20. 01. 2023 - 09:20
PREPOTENTNA DANSKA ZVIJEZDA RIGA VATRU: "Duvnjak nije zaslužio...
907
Shares
PREPOTENTNA DANSKA ZVIJEZDA RIGA VATRU:

SP U RUKOMETU

PREPOTENTNA DANSKA ZVIJEZDA RIGA VATRU: "Duvnjak nije zaslužio da mu pružim ruku"

20. 01. 2023 - 09:20
0
Shares

Rukometaši Hrvatske i Danske remizirali (32:32) su na otvaranju drugog kruga Svjetskog prvenstva. Kauboji su, prema najavama, krenuli oštro, ali već nakon 11 minuta igre dogodio se nepotreban incident u kojem se Mathias Gidsel istaknuo sramotnim ponašanjem

Domagoj Duvnjak zaustavio je danskog rukometaša prekršajem, a on se nekoliko minuta previjao po terenu, što je posve atipično za rukomet. U pomoć mu je priskočila danska liječnica, ali bilo je posve jasno da udarac nije bio toliko snažan.

Odmah se Duvnjak izvinio danskom rukometašu, pružio mu ruku u znak isprike, ali ovaj ga nije ni htio pogledati.

"Mislim da nije zaslužio da mu dam ruku nekoliko sekundi nakon toga. Pokušao sam igrati nekoliko puta protiv njega, iskusio sam istu stvar s Fuchse Berlinom", objasnio je Gidsel pa otkrio je li razgovarao s našim rukometašem nakon susreta za danski TV2.

"Ne, samo smo se pogledali u oči, to je vjerovatno bilo to za ovaj put", rekao je.

Nakon utakmice televizijske kamere su zabilježile Duvnjaka kako objašnjava Gidselu da nije bilo namjere u udarcu, ali čini se da ovog to i nije previše zanimalo. Na kraju je hrvatski rukometaš samo odmahnuo rukom.

Također, Gidsela su pitali žali li zbog svog postupka, što nije prihvatio Duvnjakovo izvinjenje:

"Ne, uvijek nastojim biti fer, ali isto tako se nadam da će protivnici bit fer. Nadam se da će vidjeti kada pređu crtu i da postoji nešto što se zove rukomet, ali i postoji nešto što ne pripada rukometu".

Duvnjak je, također, stao pred kamere danske televizije i dodao da nije bilo fer što danska zvijezda nije prihvatila njegovo izvinjenje:

"Nije fer, ali razumijem jer sam ga udario", kazao je hrvatski rukometaš koji se ponovno izvinio za prekršaj.

Učitaj još novosti