18. 01. 2023 - 23:26
DŽEKO PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE PA IZJAVOM APENINE DOVEO DO...
907
Shares
DŽEKO PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE PA IZJAVOM APENINE DOVEO DO USIJANJA: Evo šta je poručio

SUPERKUP ITALIJE

DŽEKO PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE PA IZJAVOM APENINE DOVEO DO USIJANJA: Evo šta je poručio

18. 01. 2023 - 23:26
0
Shares

Edin Džeko je ponov zablistao, po ko zna koji put. Mastrealnom partijom je najzaslužniji zašto je Inter osvojio Superkup Italije pobijedom nad Milanom 3:0. 

Džeko je postigao jedan gol na meču. Bilo je to u 21. minuti kada je povisio na 2:0, ali je predstavljao stalnu opasnost po gol Rossonera.

MNOGI GLEDALI U ČUDU: Zašto su sudije nakon Džekinog gola odmah uzele loptu i stavile je u staklenu kutiju?

Simone Inzaghi ga je izveo iz igre u 70. minuti, a poslije susreta je potpuno zasluženo izabran za igrača utakmice pa i ne čudi zašto su novinari tražili baš njega za intervju.

"U igri je bio trofej kojeg smo osvojili prošle godine i znam kako je lijepo osvajati troffeje. Išli smo na to da ga osvojimo i dobro smo se pripremili", kazao je Džeko.

Popularni Dijamant će sredinom marta napuniti 36. rođendan, a na pitanje koliko ima godina dao je zanimljiv odgovor.

"Uskoro ću napuniti 22 godine", kroz smijeh je poručio sjajni napadač Nerazzurra i kapiten reprezentacije BiH.

Uslijedilo je i škakljivo pitanje vezano za budućnost u Interu. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a produženje još nije stiglo.

"Ne mislim o tome. Sada trebamo slaviti sa navijačima kojim smo priredili veliko zadoljstvo, poslije toga ćemo misliti na ostalo."

Džeki je ovo bio treći trofej od dolaska u Inter. Ujedno je sa 36 godina i 307 dana postao najstariji strijelac u mečevima italijanskog Superkupa.

Sarajlija je nastupom protiv Milana pokazao da definitivno nije za starog gvožđa i da još uvijek može dati dosta toga kako u klupskom tako i reprezentativnom fudbalu, bez obzira što je ušao u jesen karijere.

U Interu se nadaju da će ga zadržati još najmanje sezonu, ali će morati ponduti primamljivu ponudu jer trenutno finansijski moćniji klubovi pomno prate razvoj situacije.

Učitaj još novosti