17. 01. 2023 - 15:52
MARCA PISALA O 'ČUDAKINJI' KOJA NASTUPA NA AUSTRALIAN OPENU:...
907
Shares
MARCA PISALA O 'ČUDAKINJI' KOJA NASTUPA NA AUSTRALIAN OPENU: Posebna je, drugačija od svih ostalih

MELBOURNE

MARCA PISALA O 'ČUDAKINJI' KOJA NASTUPA NA AUSTRALIAN OPENU: Posebna je, drugačija od svih ostalih

17. 01. 2023 - 15:52
0
Shares

Gotovo je nezamislivo da danas u 2023. godini neko ne koristi društvene mreže, a naročito se to odnosi na poznate i slavne ličnosti, sportiste, glumce, muzičare... No, uvijek postoje izuzeci, a najbolji primjer je 24-godišnja teniserka koja igra pod španskom zastavom.

Cristina Bucsa rođena je 1. januara 1998. godine u Moldaviji. Iako dolai iz Kišnjeva, 25-godišnja teniserka nastupa pod španskom zastavom. Nije pretjerano uspješna, uglavnom je igrala po jedno ili dva kola Grand Slam titula, a najveći uspjeh joj je 86. mjesto WTA liste koje trenutno zauzima.

Jedinu titulu osvojila je u paru na Challenger turniru u Andori, dok je u singlu bez značajanijih rezultata.

Plasirala se u drugo kolo nedavno započetog Australian Opena nakon pobjede nad 21-godišnjom Evom Lys sa 2:6, 6:0, 6:2, a nakon trijumfa nad njemačkom kvalifikanticom, očekuje je za dva dana duel sa Kanađnkom Biancom Andreescu, koja će svakako biti veliki favorit u tom ogledu.

No, nisu sportski rezultati ono zbog čega je špansko-moldavska igračica ovih dana našla svoje mjesto u uglednoj novini kakva je Marca.

Marca navodi da ova teniserka nema tehničkog sponzora, da ne koristi društvene mreže i da voli da čita knjige o psihologiji i filozofiji, te želi da nauči nešto više o ljudskom tijelu.

"Ona se drži podalje od društvenih mreža. Ima samo Facebook i samo zato da nađe igrače s kojima trenira i da im može pisati. Nema tehničkog sponzora u svijetu u kojem njene koleginice imaju milionske ugovore i žive za objave na društvenim mrežama", piše Marca.

Ona je pobjedu preksinoć na Njemicom ostvarila noseći Nikeov donji dio opreme, sportske patike marke Aciscs, Lacoste majicu i koristila je Wilsonov reket.

Bucsa je osvojila samo 4 ITF naslova otkako je postala profesionalka. Posljednji je bio u novembru 2019., na hardu, u Nantesu.

Španski novinari također su primijetili da govori 4 jezika: engleski, španski, rumunski i francuski.

“Društveni mediji nisu za mene. Fokusiram se na sebe. Ne volim puno slikati niti pokazivati svoj život drugima. To je nešto privatno", kazala je jako skromna teniserka.

Igračica je progovorila i o tome da nema tehničkog sponzora.

“Volim biti slobodna. Nema ništa bolje od slobode. A ne treba mi ni puno odjeće. Imam dovoljno; sedam pari majica i sedam suknji. Nije to veliki trošak. Ali ako dođe neki sponzor, razgovarat ćemo“, dodaje Bucsa

U avgustu 2022. Cristina Bucsa je igrala protiv Simone Halep u 1. kolu Washingtona, ali je izgubila sa 6:3, 7:6.

"Idem od utakmice do utakmice i sretna sam što sam među 100. Vidim tenis drugačije od ostalih igračica", poručila je.

Učitaj još novosti