16. 01. 2023 - 07:48
Ancelotti surovo iskren nakon pobjede Barcelone: Real je u...
907
Shares
Ancelotti surovo iskren nakon pobjede Barcelone: Real je u problemu

Ancelotti surovo iskren nakon pobjede Barcelone: Real je u problemu

16. 01. 2023 - 07:48
0
Shares

Nogometaši Barcelone rekordni 14. put postali su pobjednici španskog superkupa nakon što su u finalu u Rijadu na stadionu kralja Fahda pred 60.000 gledatelja pobijedili Real Madrid s 3:1. Barca je posve zasluženo slavila, bila je dominantna i, da Real na vratima nije imao raspoloženog Thibauta Courtoisa, poraz aktuelnog europskog prvaka je mogao biti i uvjerljiviji.

Katalonci su poveli u 33. minuti. Ousmane Dembele je s desnog krila uposlio Roberta Lewandowskog koji je odmah proigrao do Gavija, a ovaj lijepo zabio za 1:0. U samoj završnici prvog dijela Lewandowski je povisio na 2:0.

Bila je to sjajna kontra Katalonaca, Gavi je ovoga puta bio asistent, a poljski napadač strijelac.

Odličnu priliku na otvaranju drugog dijela imao je i Dembele koji je izašao sam pred belgijskog golmana, no Courtois je sjajno reagovao. Sve dileme oko pitanja pobjednika Barcelona je razriješila u 69. minuti, kada je Pedri na Gavijevu asistenciju zabio za 3:0.

Trener Reala Carlo Ancelotti je nakon utakmice bio vidno razočaran.

''Ova utakmica nas neće slomiti. Moramo iz nje izvući pouke. I prije utakmice znali smo da tim nije u najboljem stanju. Imamo neke nedostatke koje moramo poboljšati. Moramo se vratiti bolji već protiv Villarreala'', rekao je Talijan pa je nastavio:

''Poklonili smo im prva dva gola. Utakmica je počela izjednačeno, bez pravog ritma. Kad su poveli, dobili su na samopouzdanju. Ono na čemu moramo raditi je da više ne poklanjamo golove protivnicima i da igramo kao tim.''

Novinari su pitali Ancelottija je li ovih 3:0 poniženje za Real.

''Bilo bi nepoštivanje tako nešto reći. Izgubili smo od Barcelone. Pobijedili smo ih u prvenstvu, a večeras su oni bili bolji. Zaslužili su pobjedu i tačka. Istina je da tim nije u najboljoj formi. Imamo kvalitetu biti konkurentni. Jako boli ovaj poraz jer Real je tim koja obično pobjeđuje u finalima. No sezona je duga i igrat ćemo do kraja. Ne pada mi na kraj pameti pričati o poniženju. U sportu ponekad pobijediš, a ponekad te pobijede. Ekipa je povrijeđena, jako. Real će se vratiti, ne sumnjam u to'', zaključio je Ancelotti. 

 

Index.hr

Učitaj još novosti