15. 01. 2023 - 23:10
MESSI OTKRIO DETALJ KOJI SU RIJETKI ZNALI: Prve reakcije su...
907
Shares
MESSI OTKRIO DETALJ KOJI SU RIJETKI ZNALI: Prve reakcije su stigle od zaposlenika

MESSI OTKRIO DETALJ KOJI SU RIJETKI ZNALI: Prve reakcije su stigle od zaposlenika

15. 01. 2023 - 23:10
0
Shares

Lionel Messi je krajem prošle godine sa Argentinom osvojio titulu prvaka svijeta i došao do jedinog trofeja koji mu je nedostajao u bogatoj karijeri. Ipak, početkom 2023. godine Messi je otkrio jedan detalj koji malo ko zna.

Naime, Argentinac je zaljubljenik u skijanje i odmor na planinama, pa je u tu svrhu kupio hotel u Baqueiri, planinskom mjestu u Pirinejima.

Za Baqueiri vole reći da je "Bijeli raj", a ime hotela je dao po mjestu gdje se nalazi.

Naravno da je ova vijest pobudila dosta pažnje u Španiji i šire, a posebnu su zahvalu imali zaposlenici hotela.

Osoblje se zahvalilo Messiju, a posebno zbog činjenice da je na drutšvenim mrežama promovisao ovo malo mejsto i sam hotel što će znatno pomoći turizmu u ovom dijelu Pirieja.

Zgrada hotel je napravljena u saradnji s Majestic Hotel Group i izgleda posebno.
Hotel ima 141 sobu i tri restorana koji nude jelovnike posebne za ovaj dio Evrope.

Pomenuti hotel sadrži i spa centar, unutarnji bazen, ali i vanjski jacuzzi u kojem možete bez problema sjediti čak i ako zimi temperature padnu ispod 0.

Messi će jedan dio odmora provesti u svom novom hotelu, a interesantno da je samo dva dana nakon saznanja da je Messi vlasnik stigao veliki broj prijava.

Kapaciteti će sigurno biti ispunjeni u pomenutom hotelu i nema sumnje da je ovo mjesto u Pirinejima dobilo ogromnu popularnost preko noći.

Barcelona je jedan od kandidata za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030. godine pa možda baš Messijev hotel bude ponuđen kao jedan od smještajnih kapaciteta.

.

Učitaj još novosti