15. 01. 2023 - 15:55
CHELSEA JE SRUŠIO SVE REKORDE: Na nove igrače je potrošio...
907
Shares
CHELSEA JE SRUŠIO SVE REKORDE: Na nove igrače je potrošio skoro pola milijarde eura, ali tu ne staje

POSLJEDNJI STIGAO MUDRIK

CHELSEA JE SRUŠIO SVE REKORDE: Na nove igrače je potrošio skoro pola milijarde eura, ali tu ne staje

Index.hr
15. 01. 2023 - 15:55
0
Shares

Ukrajinska senzacija Mihajlo Mudrik postat će danas novi igrač Chelseaja. Arsenal je tjednima bio veliki favorit za njegov potpis, da bi se Chelsea u zadnji trenutak uključio u taj posao i preoteo 21-godišnjega krilnog napadača gradskom rivalu. Fabrizio Romano je javio da je Mudrika osobno prije par dana nazvao Graham Potter i objasnio mu svoju viziju kluba jer su u Chelseaju znali da je igraču prioritet odlazak u Arsenal.

Uspjeli su ga nagovoriti da prihvati njihovu ponudu i očekuje se da će ga Chelsea neslužbeno predstaviti već danas na utakmici protiv Crystal Palacea na kojoj bi Mudrik trebao biti gost u svečanoj loži. Tako je Chelsea dobio još jednog, devetog, novog igrača u ovoj sezoni. Šahtar će za Mudrika dobiti 100 milijuna eura, što će cifru na Chelseajeve ulazne transfere ove sezone podići na nevjerojatnih 455 milijuna eura.

Londonski klub je time srušio rekord Real Madrida iz sezone 2019./2020. koji je na igrače potrošio 397 milijuna eura. Realove kupnje pokazale su se odličnima, osim one Edena Hazarda kojeg je platio 115 milijuna eura, a svi novi igrači tek će se morati dokazati u Chelseaju koji bi ove sezone vrlo lako mogao ostati bez Lige prvaka.

Thomas Tuchel je od novih američkih vlasnika na ljeto dobio slobodne ruke da dovede koga god želi. Budžet je bio manje-više neograničen, pa je njemački stručnjak po svojem guštu složio gotovo čitavu novu momčad.

Za 80.4 milijuna eura doveo je ozlijeđenog stopera Wesleyja Fofanu iz Leicestera, za 65.3 milijuna eura Marca Cucurellu iz Brightona, a za 56.2 milijuna eura kupio je Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja.

Čak 38 milijuna eura platio je Monacu za 21-godišnjeg stopera Benoita Badiashilea, još toliko za Kalidoua Koulibalyja Napoliju, 18 milijuna eura koštao je Carney Chukwuemeka (Aston Villa), 12 milijuna eura plaćeno je Barceloni za Pierre-Emericka Aubameyanga, a 9.09 milijuna eura Chicago Fireu za golmana Gabriela Sloninu.

Chelsea nije dobro krenuo u novu sezonu, izgubio je i 1. kolo Lige prvaka od Dinama na Maksimiru i Thomas Tuchel je drugi dan dobio otkaz. Naslijedio ga je Graham Potter koji se nije najbolje snašao u svom tom kaosu, ali je u ovom prijelaznom roku i on dobio veliki budžet za nove igrače.

Prvo je platio Atleticu 11 milijuna eura za posudbu Joaa Felixa do kraja sezone i to bez opcije otkupa, 12 milijuna eura Moldeu je plaćen David Datro Fofana, da bi sad u senzacionalnom transferu za 100 milijuna eura stigao Mudrik. Za gotovo pola milijarde eura Chelsea se nalazi na 10. mjestu tablice s isto toliko bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Učitaj još novosti