12. 01. 2023 - 11:08
Guardiolin debakl: Ovo mu se dogodilo prvi put u karijeri
907
Shares
Guardiolin debakl: Ovo mu se dogodilo prvi put u karijeri

Guardiolin debakl: Ovo mu se dogodilo prvi put u karijeri

12. 01. 2023 - 11:08
0
Shares

Senzacionalni poraz 2:0 aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja u četvrtfinalu Liga kupa od Southamptona, posljednjeplasirane momčadi Premiershipa, višestruko je povijestan za taj klub i njegovog trofejnog trenera. Josep Guardiola se u 15 godina trenerske karijere dokazao kao specijalist za kup natjecanja.

Barcelonu i Bayern vodio je do osvajanja po dva nacionalna kupa, dok je u šest i pol godina u Cityju osvojio jedan FA Cup i čak četiri Liga kupa. No sada je upravo u tom natjecanju prvi put u trenerskoj karijeri ispao u četvrtfinalu domaćeg kupa, što je za njega rana faza te je tek drugi put izgubio utakmicu u natjecanju u kojem je bio nedodirljiv. Prije ovog poraza izgubio je još samo u četvrtom kolu od Manchester Uniteda, ali davne 2016. 

Sada je pak izgubio i ispao od kluba koji je zadnji na tablici i koji je prije ove šokantne pobjede izgubio četiri prvenstvene utakmice zaredom. Jamie Redknapp, bivši as Liverpoola i stručni komentator Sky Sportsa, izjavio je na poluvremenu da je prvi dio utakmice najgore poluvrijeme Cityja pod Guardiolom, ali ni drugo nije bilo ništa bolje.

Uostalom, City protiv skromnog Southamptona nije uspio nijednom pucati na gol. Pod Pepom mu se to dogodilo tek treći put u šest i pol godina. Mislav Oršić, koji je kod Southamptona ušao sedam minuta prije kraja, tako je za novi klub debitirao u doista povijesnoj utakmici. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti