12. 01. 2023 - 15:55
REAL JEDVA ČEKAO DA GA SE RIJEŠI, A SAD PLAČU ZA NJIM: Jedan...
907
Shares
REAL JEDVA ČEKAO DA GA SE RIJEŠI, A SAD PLAČU ZA NJIM: Jedan je od najboljih na planeti i vrijedi četverostruko

THEO HERNANDEZ

REAL JEDVA ČEKAO DA GA SE RIJEŠI, A SAD PLAČU ZA NJIM: Jedan je od najboljih na planeti i vrijedi četverostruko

12. 01. 2023 - 15:55
0
Shares

Real Madrid je sinonim za dobre poslove na fudbalskom tržištu i kupovanje igrača koji kasnije postaju zvijezde. Ipak, u posljednje vrijeme desio se jedan veliki kiks kada su pogriješili u procjeni.

Godine 2019. Kraljevski klub je napustio igrač koji je danas jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji i vrijedi četiri puta više od cijene za koju ga je Real pustio da ide.

Radi se o Theu Hernandezu kojeg je aktuelni prvak Španije i Evrope u ljeto 2019. prodao Milanu za skromnih 15 miliona eura.

Tada su bili zadovoljni poslom koji su napravili, no danas vide da su pogriješili i mogu žaliti za učinjenim.

Za nešto više od tri godine provedene na San Siru, francuski fudbaler postao je jedan od najboljih na svijetu na poziciji lijevog beka.

Prema pisanju španskih medija, uprava Real Madrida sada "sipa pepeo na njihove glave" i žali zbog uslova u kojima je pustila Hernandeza.

Čelnici kluba na Santiago Bernabeu smatraju da su požurili kada su ga prodali, ali i da su dobili relativno mali iznos u zamjenu za ovog igrača.

Sada Hernandez, prema Transfermarktu, vrijedi 60 miliona eura, odnosno četiri puta više od onog koliko je Real dobio za njega.

On je već upisao 142 nastupa za Milan, te je postigao 22 gola i upisao 27 asistencija. Poznat je po tome što sjajno obavlja poslove u ofanzivnom dijelu.

Na kraju prethodne sezone osvojio je titulu prvaka Italije s Milanom što mu je za sada sigurno kruna klupske karijere. 

Učitaj još novosti