11. 01. 2023 - 20:10
"GDJE SAM OVO DOŠAO?" Ronaldo gleda i ne vjeruje kako njegovi...
907
Shares

SAUDIJSKA ARABIJA

"GDJE SAM OVO DOŠAO?" Ronaldo gleda i ne vjeruje kako njegovi saigrači rade neke od osnovnih vježbi

11. 01. 2023 - 20:10
0
Shares

Cristiano Ronaldo je tokom cijele karijere igrao na vrhunskom nivou, a saigrači su mu bili među najboljim na svijetu i sigurno oni nose dio zasluga zašto je Portugalac postao jedan od najboljih u historiji. 

Ronaldo je krajem prošle godine senzacionalno prešao u Al-Nassr, a još uvijek čeka debi u novom klubu, do tada svakodnevno trenira sa novim saigračima.

Nivo fudbala u Saudijskoj Arabiji nije ni približan onom u Evropi. Iako imaju fantastične uslove za rade dosta toga se radi opuštenije i leženije nego što je to slučaj na Starom kontinentu.

Internetom je počeo kružiti i snimak nastao u teretani prilikom jednog jednog treninga gdje se najbolje može vidjeti razlika između Ronalda i novih saigrača.

Jednu od osnovnih vježbi ravnoteže Ronaldo je radio perfektno što se i ne može reći za njegove saigrače, posebno se to odnosi na rezervnog golmana.

Waleed Adbullah se jedva micao i ostavljao je dojam da ga je strah pomjeriti nogu jer se plašio da će izgubiti ravnotežu.

Možda je i ovaj snimak najbolji primjer šta Ronalda čeka u Saudijskoj Arabiji i kakva "konkurencija" te je očekivati da postavi nove brojne rekorde.

OVDJE pogledajte taj snimak.

Ipak, trener Barcelone Xavi Hernandez koji je ranije radio u Kataru smatra da Ronaldu neće biti tako lako kako se to pretpostavlja.

"Al-Nassr je veliki klub. Cristiano će tu napraviti razliku. Naći će vrlo konkurentno prvenstvo, gdje mu neće biti lako, ali rođen je konkurentan i to će mu pomoći.

Igrao sam i protiv nekoliko timova tamo kada sam bio u Al-Sadu", rekao je Xavi, prenose španski mediji.

Podsjećanja radi, Ronaldo je s klubom iz Saudijske Arabije potpisao dvoipogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi nevjerovatnih 500 miliona eura.

Učitaj još novosti