06. 01. 2023 - 22:58
KAUBOJI UVJERLJIVI PROTIV MAKEDONACA: Martinović vodio...
907
Shares
KAUBOJI UVJERLJIVI PROTIV MAKEDONACA: Martinović vodio Hrvatsku do pobjede u pripremi za SP

PRIJATELJSKI MEČ

KAUBOJI UVJERLJIVI PROTIV MAKEDONACA: Martinović vodio Hrvatsku do pobjede u pripremi za SP

06. 01. 2023 - 22:58
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Makedoniju 40:34 u prvoj utakmici pripremnog turnira Croatia Cupa u Poreču. Hrvatsku je predvodio Ivan Martinović, koji je zabio osam pogodaka. Paolo Kraljević je postigao šest golova, a Igor Karačić pet. Po četiri puta su mrežu pogađali Lovro Mihić i Filip Glavaš. Kod Makedonaca su najbolji bili Dejan Manaskov s devet golova i Filip Kuzmanovski sa sedam pogodaka. 

Hrvatska je sjajno krenula u utakmicu u kojoj se nije igrala pretjerano ozbiljna obrana. Ukupno je u prvom dijelu pao 41 pogodak. Hrvatska je već do desete minuta imala prednost od tri pogotka, no Makedonci su se počeli vraćati i pred kraj poluvremena stići i do izjednačenja. 

Manaskov je bio najraspucaniji pojedinac u prvom dijelu, zabio je sedam pogodaka, većinu nakon kontri i polukontri te brzog centra, kojim su Makedonci terorizirali dosta opuštenu hrvatsku obranu. No Hrvatska je uspjela na odmor otići s tri gola prednosti. Martinović i Kraljević zabili su po šest pogodaka u prvom dijelu.

Svjetsko prvenstvo kreće u petak
U drugom poluvremenu su hrvatski rukometaši održavali prednost između tri i pet pogodaka, da bi 15 minuta prije kraja prvi put došli na +6 (31:25). U 52. minuti Hrvatska je imala sedam golova više (36:29), ali su Makedonci odgovorili serijom od tri pogotka.

Primakli su se Makedonci i na tri gola zaostatka (37:34), ali je s dva gola Mihića i jednim Glavaša Hrvatska došla do konačnih 40:34. Hrvatska će svoju drugu utakmicu na ovom turniru igrati u nedjelju protiv Izraela u 20:15. Svjetsko prvenstvo zajednički organiziraju Švedska i Poljska i igra se od 11. do 29. siječnja. 

Izabranici Hrvoja Horvata će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati u petak, 13. siječnja (20:30 sati) protiv reprezentacije Egipta, a domaćin skupine G je švedski Joenkoeping. Tamo će se hrvatski rukometaši još susresti s reprezentacijom SAD-a (15. siječnja) i reprezentacijom Maroka (17. siječnja). Tri najbolje reprezentacije će nastaviti natecanje u drugom dijelu grupne faze.

Učitaj još novosti