05. 01. 2023 - 09:17
Evo koliko zarađuju blizanci komandosi koji čuvaju Ronalda u...
907
Shares
Evo koliko zarađuju blizanci komandosi koji čuvaju Ronalda u Saudijskoj Arabiji

Evo koliko zarađuju blizanci komandosi koji čuvaju Ronalda u Saudijskoj Arabiji

05. 01. 2023 - 09:17
0
Shares

Cristiano Ronaldo nedavno je postao član Al Nassra iz Saudijske Arabije i 37-godišnji Portugalac postat će najplaćeniji nogometaš svijeta. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine te će mu godišnja plaća iznositi oko 200 milijuna eura, no u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora. To je najveća plaća u povijesti nogometa te će tako Ronaldo tijekom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. studenog sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva. Ronaldo je prije dva dana spektakularno predstavljen, a osim svite novinara, dočekao ga je i dvorac u kojem će živjeti sve dok bude na plaći moćnog kluba.

Daily Mail piše da će Ronaldo živjeti u Riyadu, glavnom i najvećem gradu Saudijske Arabije, a dvorac u kojem će boraviti ima čak osam spavaćih soba, ali i tri manje vile u istom dvorištu. Tako će Portugalac moći ugostiti cijelu momčad Al Nassra ako baš poželi.

Osim toga, dvorac je procijenjen na 14 milijuna eura, a ima i olimpijski bazen te vodopad odmah na ulazu u kuću. Nalazi se u Al Muhamadijahu, jednom od najprestižnijih kvartova u Riyadu, a Ronaldova djeca ići će u internacionalnu školu u Al Nahelu.

Blizanci 24 sata na dan paze na Ronalda i njegovu obitelj

Ronaldo je u Rijadu dočekan kao istinska zvijezda koju u stopu prate horde fanova, no Portugalac itekako pazi na svoju i sigurnost svoje obitelji, a nju mu garantiraju dvojica ljudi njegovog apsolutnog povjerenja. Zovu se Jorge i Sergio Ramalheiro. Blizanci su i bivši su komandosi koji su bili jedno vrijeme bili na misiji u Afganistanu.

Braća ga prate u stopu 24 sata dnevno i premda ih se teško primijeti, jer su obučeni da je diskrecija najvažnija, obojica su stalno uvijek na korak ili dva od Ronalda. Tako je bilo čak i tijekom službenog predstavljanja u Rijadu, a čak i tijekom večere sa saudijskom vladom nakon ceremonije prije dva dana. 

Jedan od najboljih nogometaša današnjice već dugo u braću Ramalheiro ima apsolutno povjerenje. Bili su s njim u Torinu, bili su s njim u Manchesteru, tako da je bilo za očekivati da će sad biti i u Rijadu. Osim na Ronalda, paze na sigurnost Georgine, djece i ostatka obitelji.

Njihov posao je da paze da ne dođe do nikakvog incidenta, a bilo koju sumnjivu aktivnost primijete prije nego li i dođe do potencijalne opasnosti. Plaćeni su da problema ne bude, a čak i ako se dogodi, njihov posao je da ga riješe bez da igrač ili bilo tko iz njegova okruženja bilo što primijeti.

Ne smiju pogriješiti, ali su zato plaćeni bogatstvom

Oni ne smiju pogriješiti i posao im je itekako stresan, no zato su jako dobro plaćeni. Zarađuju 800 tisuća eura mjesečno. Nakon izlaska iz vojske, jedno su vrijeme radili u policiji, no Ronaldovu ponudu nisu mogli odbiti. 

Maksimalna diskrecija je zajamčena, a koriste i satelitsku tehnološku podršku, pa ako se na snimkama bilo što učini sumnjivo, blizanci su odmah tu. ''Dolaze čak i prije policije'', medijima je rekao izvor blizak Ronaldu.  

No, ovo nije prvi put da Ronaldo svoju sigurnost povjerava visokokvalificiranom osoblju. U Madridu ga je čuvao bivši padobranac Nuno Marecos, a u finalu Lige prvaka 2018. u Kijevu na Portugalca je pazio bivši borac mješovitih borilačkih vještina, Goncalo Salgado.


(Index.hr)

Učitaj još novosti