02. 01. 2023 - 21:53
KRIZA U LIVERPOOLU: Novi težak poraz Kloppovih izabranika,...
907
Shares
KRIZA U LIVERPOOLU: Novi težak poraz Kloppovih izabranika, sada je u pitanju i plasman u Evropu (VIDEO)

KRIZA U LIVERPOOLU: Novi težak poraz Kloppovih izabranika, sada je u pitanju i plasman u Evropu (VIDEO)

02. 01. 2023 - 21:53
0
Shares

Brentford je upisao važnu pobjedu i uključio se borbu za pozicije koje vode u Evropu. Liverpool, pak, ostaje na šesto poziciji s 28 bodova (čak 15 manje od lidera Arsenala).

 

Titula prvaka Engleske od večeras je i definitivno nemoguća misija za Liverpool, a može se reći i da su Redsi sada doveli u pitanje i plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Brentford je savladao izabranike Jurgena Kloppa na svom terenu sa 2:1.

Osice su stigle do vodstvu 19. minuti autogolom Ibrahime Konatea, da bi prednost domaćin udvostručio Yoane Wissa pred kraj prvog poluvremena.

 

Liverpoolu je početkom drugog poluvremena poništen pogodak, jer je Nunez prethodno bio u ofsajdu, ali gosti ipak uspjevaju smanjiti na 2:1 preko Oxlade-Chamberlainea, koji je glavom poslao loptu u mrežu nakon odličnog centaršuta Alexander-Arnolda u 50. minuti.

Šest minuta prije kraja meča Mbuemo nakon kontranapada i oduzete lopte tragičaru Konateu otklanja dileme o pobjedniku i poentira za 3:1.

I to je bilo što se tiče golova, Brentford je upisao važnu pobjedu i uključio se borbu za pozicije koje vode u Evropu. Liverpool, pak, ostaje na šestoj poziciji s 28 bodova (čak 15 manje od lidera Arsenala).

Učitaj još novosti