02. 01. 2023 - 15:54
KAKVO PONIŽENJE ZA PORTUGALCA: Ronaldo je do kraja čekao Real...
907
Shares
KAKVO PONIŽENJE ZA PORTUGALCA: Ronaldo je do kraja čekao Real Madrid, nije mu pomoglo ni što je spustio sve kriterije

NISU GA ŽELJELI

KAKVO PONIŽENJE ZA PORTUGALCA: Ronaldo je do kraja čekao Real Madrid, nije mu pomoglo ni što je spustio sve kriterije

02. 01. 2023 - 15:54
0
Shares

Španska Marca donosi informaciju da je portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo do posljednjeg trenutka "čekao" Real Madrid, a kada je Kraljevski klub odlučio da ga neće vratiti i potpisati ugovor s njim, odlučio je karijeru nastaviti u saudijskom Al-Nassru.

Ronaldo je, navodi se, želio povratak u redove Kraljevskog kluba za koji je igrao od 2009. do 2018. godine, a navodno je pristao i na manju platu i nešto sporedniju ulogu u timu, no ni to nije bilo dovoljno da ga Real angažuje.

Kada je shvatio da od povratna na Santiago Bernabeu stadion nema ništa, odlučio je prihvatiti unosnu ponudu iz Saudijske Arabije i tamo je s Al-Nassrom potpisao dvogodišnji ugovor.

Portugalac je nakon povratka iz Katara trenirao u Realovom trening centru, pokušao je dogovoriti angažman u ovaj klub, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Real Madrida i u spomenutom periodu u kojem je nosio dres ovog kluba postigao je 450 pogodaka, što je 119 golova više od Benzeme koji je drugi najbolji strijelac Kraljevskog kluba u historiji.

Ronaldo je s Realom osvojio 16 trofeja, od čega četiri Lige prvaka, a 2018. godine je za 100 miliona eura pojačao Juventus, nakon čega je još igrao za Manchester United s kojim je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo ugovor.

Učitaj još novosti