02. 01. 2023 - 15:40
MNOGI SU IZNENAĐENI: Cijena ulaznice za Ronaldovo...
907
Shares
MNOGI SU IZNENAĐENI: Cijena ulaznice za Ronaldovo predstavljanje je nevjerovatna!

MNOGI SU IZNENAĐENI: Cijena ulaznice za Ronaldovo predstavljanje je nevjerovatna!

02. 01. 2023 - 15:40
0
Shares

I dok bi mnogi iskoristili dolazak najpopularnijeg igrača svijeta za dodatnu zaradu to nije slučaj za Al Nassrom koji je šokirao cijelom ulaznica za predstavljanje Cristiana Ronalda.

Ronaldo je prije nekoliko dana i zvanično postao fudbaler Al Nassra, a navijačima tog kluba bit će predstavljen u utorak.

Slavni Portugalac je već na letu za Rijad gdje se vrše pripreme za najveći transfer u historiji ne samo Saudijske Arabije već cijelog azijskog kontinenta.

Svečano predstavljanje bit će održano na stadionu Mrsool Park, a očekuje se da na tribinama bude prisutno oko 30.000 gledatelja.

Cijena ulaznica će biti i više nego simbolična. Prema saudijskim medijima jedna ulaznica će koštati 4 dolara.

Možda i taj iznos dovoljno govori koliko je praktično Al Nassru novac nebitan i da im dovođenje Ronalda ne predstavlja zaradu kao prioritet, već isključivo kao promociju.


Fudbaler koji se smatra najboljim u historiji je iz aviona poslao poruku svojim navijačima. "Zdravo, dečki. Vidimo se uskoro", poručio je Ronaldo na engleskom jeziku.


Koliko je višestruki osvajač Zlatne lopte utjecajan najbolje pokazuje podatak da je u kratkom vremenskom periodu Al Nassr dobio nekoliko miliona pratitelja na Instagramu.

Sada je klub iz Saudijske Arabije na toj društvenoj mreži popularniji od niza poznatih evropskih klubova kao što su Sevilla, Valencia, Roma i drugi. 

Bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa je potpisao ugovor na dvije i pol godine, vrijedan nevjerovatnih 200 miliona po sezoni.

Učitaj još novosti