02. 01. 2023 - 12:24
LUKA MODRIĆ DONIO ODLUKU O NASTAVKU KARIJERE: Madrid je na...
907
Shares
LUKA MODRIĆ DONIO ODLUKU O NASTAVKU KARIJERE: Madrid je na nogama nakon izuzetno unosne ponude, Hrvat se izjasnio

ŽELI OSTATI NA SANTIAGO BERNABEU

LUKA MODRIĆ DONIO ODLUKU O NASTAVKU KARIJERE: Madrid je na nogama nakon izuzetno unosne ponude, Hrvat se izjasnio

02. 01. 2023 - 12:24
0
Shares

Španski mediji pišu da je hrvatski nogometaš Luka Modrić dobio unosne novčane ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država, ali da ga interesuje samo Real Madrid i da će pokušati produžiti ugovor i za narednu 2023/2024 sezonu.

Iako ima 37 godina, Modrić još uvijek igra na vrhunskom nivou i njegove igre su iz sezone u sezonu sve bolje, a španski AS piše da je hrvatski veznjak već počeo pregovore s čelnicima kluba u vezi produženja saradnje i da bi na kraju ove sezone trebao dobiti još jedan jednogodišnji ugovor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Poznata je politika Reala da igračima koji su stariji od 30 godina može produžiti ugovor na samo jednu sezonu, no bez obzira na to, Modrić ne planira promijeniti sredinu i sebe, uz ovu, i naredne sezone vidi u dresu Kraljevskog kluba.

Tome u prilog ide i informacija koju je objavio AS, a koji tvrdi da je hrvatski igrač imao unosne finansijske ponude iz Saudijske Arabije i SAD-a, ali da ih je odbio jer još uvijek želi igrati nogomet na najvišoj razini i želi ostati u najboljoj formi do Evropskog prvenstva 2024. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Modrić je u Real došao 2012. godine iz Tottenhama za blizu 30 miliona eura, a nakon prve sezone bio je proglašen najgorim pojačanjem kluba. Ipak, nakon što se adaptirao na novu sredinu, počeo je sa sjajnim igrama i na kraju je u Realu osvojio pet Liga prvaka.

Ukupno je za Kraljevski klub odigrao 455 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je 36 pogodaka i tome dodao 74 asistencije.

Učitaj još novosti