01. 01. 2023 - 17:53
Elitni nogometaši uhapšeni u Iranu zbog kršenja propisa na...
907
Shares
Elitni nogometaši uhapšeni u Iranu zbog kršenja propisa na novogodišnjoj zabavi

Elitni nogometaši uhapšeni u Iranu zbog kršenja propisa na novogodišnjoj zabavi

01. 01. 2023 - 17:53
0
Shares

Iranska policija nakratko je uhapsila nekoliko neidentifikovanih vrhunskih nogometaša u raciji na zabavi u novogodišnjoj noći na kojoj se služio alkohol što je kršenje islamske zabrane, saopćili su iranski mediji.

Po iranskim islamskim zakonima zabranjeno je miješanje spolova van braka i pijenje alkohola. Društvena ograničenja su među pitanjima koja su potaknula masovne nemire posljednjih mjeseci, odnosno nakon smrti u pritvoru žene optužene za kršenje strogih pravila odijevanja, prenosi Reuters.

Poluslužbena novinska agencija Tasnim saopćila je da je nekoliko sadašnjih igrača i bivših članova neidentifikovanog vrhunskog teheranskog nogometnog kluba privedeno na zabavi istočno od glavnog grada.

"Neki od igrača bili su u nenormalnom stanju zbog konzumiranja alkohola", saopćila je Tasnim, ne navodeći više detalja.

Novinska agencija YJC istakla je da je skup bio rođendanska zabava i dodala da su svi privedeni pušteni osim jedne osobe, koja nije nogometaš. Novinska agencija Fars citirala je tužitelja koji je rekao da je pokrenuti slučaj protiv onih koji su bili pritvoreni, a detalji će biti objavljeni kasnije.

Iranski nogometni savez se još uvijek nije oglasio.

Učitaj još novosti