31. 12. 2022 - 07:46
Haaland otkrio šta ga je posebno impresioniralo u Cityju
907
Shares
Haaland otkrio šta ga je posebno impresioniralo u Cityju

Haaland otkrio šta ga je posebno impresioniralo u Cityju

31. 12. 2022 - 07:46
0
Shares

Norvežanin Erling Haaland istakao je značaj medicinskog tima Manchester Cityja, jer su mu pomogli da dodatno popravi svoje tijelo, a uz to je rekao da mu je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu sa sjajnim saigračima te sarađivati s menadžerom Pepom Guardiolom.

U samo 14 odigranih mečeva u Premiershipu, Haaland je postigao 20 pogodaka, a u ostalim takmičenjima je dodao još šest pogodaka i nema sumnje da je prelazak u Manchester City bio pun pogodak.

"Prvi dio sezone je za mene lično bio fantastičan - okružen sam izuzetnim saigračima i uživam u radu s Guardiolom. Nisu u pitanju samo treneri i saigrači, doktori Manchester Cityja su mi pomogli da popravim svoje tijelo", rekao je Haaland pa nastavio:

"Imao sam neke manje probleme, a sada se osjećam bolje. Zadovoljstvo je raditi sa svim ljudima u klubu, a ja lično nastojim dodatno napredovati. I dalje sam mlad i želim da postanem još bolji. Išao sam na odmor tokom Mundijala i spreman sam za nastavak sezone."

Nakon toga, rekao je da se uvijek iznervira kada promaši šansu, a da kada postigne pogodak, onda želi još više.

"Iskreno, veoma se nerviram kada promašim šansu. Tada želim još više da zabijem golova, a osjećam se dobro kada postignem gol i zato uvijek želim još više. Naravno, teško je kada niste u formi, sjećam se jednog perioda u Salzburgu, a sada sam nešto iskusniji i bolje se nosim sa svim situacijama. Ne vrijedi misliti o prošlosti, to je već gotovo", rekao je Haaland.

Učitaj još novosti