27. 12. 2022 - 16:00
Chimaev iznio svoj veliki problem: Niko se ne želi boriti sa...
907
Shares
Chimaev iznio svoj veliki problem: Niko se ne želi boriti sa mnom, svi bježe

Chimaev iznio svoj veliki problem: Niko se ne želi boriti sa mnom, svi bježe

27. 12. 2022 - 16:00
0
Shares

Čečenski UFC borac Hamzat Čimajev tvrdi da ne može pronaći protivnika jer se niko ne želi boriti s njim.

Čimajev je pomalo frustriran jer još uvijek nije dogovorio borbu za narednu godinu. On je još uvijek neporažen u karijeri uključujući svih šest odrađenih borbi u UFC-ovom oktagonu. Posljednji put se borio u septembru kada je na predaju primorao Kevina Hollanda već u prvoj rundi. Prije toga se borio u aprilu protiv Gilberta Burnsa kojeg je dobio sudijskom odlukom.

Čimajev je tokom trening kampa u Dubaiju izrazio frustraciju jer još uvijek nema protivnika za meč u novoj godini. Svoje potencijalne "rivale" u poluteškoj i srednjoj kategoriji je optužio da ga izbjegavaju.

"Niko se ne želi boriti. Ti momci o meni pričaju loše i glasno, govore da se žele boriti sa mnom, a kad dođe vrijeme da potpišu ugovor, oni žele pobjeći. Ja sam uvijek spreman, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Nadam se da će moja sljedeća borba biti održana u Las Vegasu u martu. Vidjet ćemo, ali ne znam ko će biti protivnik", izjavio je Čimajev.

Dvadesetosmogodišnji borac je voljan da se bori bilo s kim, uključujući prvaka srednje kategorije Alexa Pereiru.

"Sljedeći sam u redu za titulu. S kim će se ti momci boriti? Alex Pereira ima skor 6-1. Izgubio je, a ja nikad nisam izgubio. Poražen je od lošeg borca koji nije u UFC-u. Međutim, UFC to ne želi, borac to ne želi, šta da radim? Samo se želim boriti. Dajte mi nekoga, ako ti momci bježe od mene, samo mi dajte nekoga. Spreman sam. Sva moja braća su ovdje, moj tim. Došli su iz Čečenije i treniramo naporno svakog dana, dolazimo po sve njih", dodao je sjajni borac.

Čimajev se bori pod zastavom Švedske te ima skor 12-0. On je doslovno eksplodirao na UFC-ovoj sceni s dvije pobjede u periodu od samo 11 dana na Fight Islandu tokom ljeta 2020. godine. Njegov napredak je usporio zbog koronavirusa, ali se vratio pobjedom u prvoj rundi protiv Lija Jinglianga u oktobru 2021. godine.

Čimajev je treći na rang listi UFC-ove poluteške kategorije te se nada da će u 2023. godini dobiti šansu za titulu. Mnogi se slažu da to i zaslužuje.

Učitaj još novosti