27. 12. 2022 - 10:41
DA LI SE PAPE VRAĆA NA KORMILO ZMAJEVA? Safet Sušić se...
907
Shares
DA LI SE PAPE VRAĆA NA KORMILO ZMAJEVA? Safet Sušić se oglasio, evo šta je poručio

GOVORIO ZA N1

DA LI SE PAPE VRAĆA NA KORMILO ZMAJEVA? Safet Sušić se oglasio, evo šta je poručio

27. 12. 2022 - 10:41
0
Shares

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, govorio je ekskluzivno za N1 o aktuelnim temama i izboru novog selektora Zmajeva. 

Sušić ističe da ne želi biti jedna od opcija, te ako Savez želi ponovo njega na klupi, onda Pape ima određene uslove i samo se može pregovarati sa njim ukoliko je jedini izbor sa selektora u ovom trenutku.

Više od 7 hiljada glasalo je u anketi portala N1 BiH o izboru novog selektora. Safet Sušić je u konkurenciji sa Vladimirom Petkovićem, Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem dobio čak 48% simpatija bh. navijača.

- Prvo hvala Vam na povjerenju. Možda su ljudi i malo nostalgični. I oni koji su bili protiv mene, sada su možda za mene. Jer, ipak je jedino sa mnom reprezentacija otišla na jedno veliko svjetsko takmičenje. Vrijeme brzo prolazi. Ako ne budem sada selektor, možda povedem selekciju u narednim kvalfikacijama za SP, rekao je Sušić i dodao:

- Neko da bi bio kandidat, mora da podnese na neki način kandidaturu i mora da ima kontakt neki. Ja nikakv kontakt sa njima nemam i ne treba mene smatrati kandidatom. Kada bi bio kandidati, bio bi pod nekim određenim uslovima. Ni u jednom trenutku ne bi htio biti u konkrenciji sa nekim. Između ostalog, ne smatram da sam jedan od kandidata za selektora, kazao je Sušić na početku razgovora za N1.

Imate li želju da ponovo vodite Zmajeve? Odnosno da postanete prvi selektor koji će odvesti BiH na EURO, nakon plasmana na Mundijal?

- Ne bih ja želio sada o tome da govorim. Možda su već i izabrali. Ne bih zaista se nudio. Trenutno sam slobodan. Niko iz Saveza me nije zvao da me pita, da li me to interesuje. Ne bih zaista želio na tu temu da razgovaram, izričit je bio legendarni Pape.

Učitaj još novosti