20. 12. 2022 - 12:02
NAJUSIJANIJA GLAVA TENISA: Kirjos najavio penziju ako iduće...
907
Shares
NAJUSIJANIJA GLAVA TENISA: Kirjos najavio penziju ako iduće godine osvoji neki od četiri grend slem turnira

AUSTRALAC TVRDI

NAJUSIJANIJA GLAVA TENISA: Kirjos najavio penziju ako iduće godine osvoji neki od četiri grend slem turnira

20. 12. 2022 - 12:02
0
Shares

Australski teniser Nik Kirjos(Nick Kyrgios) najavio je odlazak iz tenisa ako 2023. osvoji neki od četiri grend slem turnira. 

Protekla godina bila je jedna od najboljih u njegovoj karijeri, osvojio je tri turnira u parovima a u pojedinačnoj konkurenciji slavio je na turniru u Vašingtonu.

Kirjos ponovo nije uspio osvojiti grend slem titulu, iako je bio najbliže u svojoj dosadašnjoj karijeri. Izgubio je u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića. Ovaj 27-godišnjak izjavio je da bi mogao okončati karijeru ako osvoji grend slem titulu.

- Nadam se da ću osvojiti neki od grend slem turnira i potom otići u mirovinu. Pitate me da li bih nastavio karijeru. Iskreno, ne znam. Ove sezone bilo je potrebno puno napornog rada i discipline. Čini mi da što vam bolje ide, svi hoće malo više od tebe. Tako stvari postanu još stresnije - kazao je Kirjos.

Dodao je da se je ove sezone zabavljao te da je ispunio neka očekivanja.

- Ove sezone bilo mi je zabavno na terenu i počeo sam ispunjavati neka očekivanja. Konačno sam ponosan jer sam napokon došao u finale grend slem turnira. Uživao sam - rekao je Kirjos, koji nije prvi put najavio odlazak u mirovinu. Tako je oktobru istakao da vjerovatno neće igrati tenis nakon što proslavi 30. rođendan.

Učitaj još novosti