09. 12. 2022 - 20:53
Tite više nije selektor Brazila
907
Shares
Tite više nije selektor Brazila

Tite više nije selektor Brazila

09. 12. 2022 - 20:53
0
Shares

BRAZIL je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva ispao od Hrvatske nakon penala. Kako piše Fabrizio Romano, izbornik Tite podnio je ostavku na mjesto izbornika peterostrukog prvaka svijeta. Šezdesetjednogodišnji trener je Selecao preuzeo 2016. godine. Odveo ga je do titule južnoameričkog prvaka te još jednog finala Copa Americe.

Brazil već ranije najavio odlazak izbornika
Predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodríguez rekao je prije SP-a da su Abel Ferreira, Dorival Junior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog brazilskoga izbornika. Dosadašnji izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite odlučio se povući nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru. 

"Brazilski nogomet ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu potvrditi da su kandidati za izbornika Ferreira, Junior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata. Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasljedniku donijet ćemo nakon Svjetskog prvenstva", rekao je Rodriguez za tamošnje medije u listopadu.

(Index.hr)

Učitaj još novosti