09. 12. 2022 - 09:20
Barcelona želi besplatno dovesti njemačko čudo od djeteta
907
Shares
Barcelona želi besplatno dovesti njemačko čudo od djeteta

Barcelona želi besplatno dovesti njemačko čudo od djeteta

09. 12. 2022 - 09:20
0
Shares

BARCELONA polako gubi utrku s Real Madridom za potpis čudesnog 16-godišnjeg Endricka iz Palmeirasa, kojeg će Kraljevski klub navodno platiti više od 60 milijuna eura. Katalonci se zato okreću drugoj opciji, a to je 18-godišnji napadač Youssoufa Moukoko.

Moukoko je bio dio njemačke reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru natjecanje završila u grupnoj fazi, ali izbornik Hansi Flick nije mu dao značajniju priliku. U igru ga je uveo samo u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Japanaca, koju su Nijemci izgubili. 

 

Međutim, Moukoko je po mnogima na putu da postane jedan od najboljih napadača Europe, ali to bi mogao činiti drugdje. Ugovor s Borussijom istječe mu na ljeto i sam Moukoko je rekao da će o tome hoće li ga produljiti odlučiti nakon Svjetskog prvenstva. U slučaju da odbije produljenje, u Barcelonu može doći u srpnju 2023. godine.  

S 14 godina sklopio bogat ugovor
Podsjetimo, Moukoko je jedan od najtalentiranijih nogometaša na svijetu, koji je već s 14 godina s Nikeom sklopio ugovor vrijedan 10 milijuna eura. Nastupao je za tri selekcije dortmundskog kluba, zabivši u 49 utakmica čak 76 golova. Prije dvije godine ulaskom u igru protiv Zenita postao je najmlađi debitant u povijesti Lige prvaka, a rekord toga tipa drži i u Bundesligi. 

Prošle sezone se mučio s ozljedama, ali sada dobiva redovne prilike u ekipi Edina Terzića i uvelike opravdava očekivanja. U 16 nastupa ove sezone zabio je četiri gola, a namjestio pet. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

 

Sutra se od 16 sati Portugal sastaje s Marokom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i jasno je da im ovakvo nešto nikako nije trebalo u momentima kada su u sjajnoj formi i kada su krenuli na titulu prvaka svijeta.

Ronalda što se tiče, još prije utakmice sa Švicarskom u Portugalu je na sajtu A Bola rađena anketa u kojoj je 70% učesnika odgovorilo da Ronalda ne žele u početnih 11 protiv Švicarske, što je sigurno također jako povrijedilo Cristiana.

Učitaj još novosti