09. 12. 2022 - 09:09
DEMANT NA DEMANT: Ronaldo je ipak prijetio odlaskom iz...
907
Shares
DEMANT NA DEMANT: Ronaldo je ipak prijetio odlaskom iz reprezentacije

NOGOMET

DEMANT NA DEMANT: Ronaldo je ipak prijetio odlaskom iz reprezentacije

09. 12. 2022 - 09:09
0
Shares

Iako je Fudbalski savez Portugala saopštenjem demantovao da je Cristiano Ronaldo prijetio odlaskom iz reprezentacije Portugala, sada su mediji u toj zemlji objavili da to nije tačno, odnosno da je Ronaldo to ipak učinio.

Reprezentacija Portugala nalazi se u sjajnom ritmu. Plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i to vrlo uvjerljivo.

U grupi su već nakon dva kola osigurali prvo mjesto, da bi u osmini finala deklasirali Švicarsku rezultatom 6:1.

Za razliku od utakmica u grupnoj fazi, Cristiano Ronaldo je protiv Švicarske ostao na klupi za rezerve i odigrao tek posljednjih petnaestak minuta, što mu se nije dopalo.

Objavljeno je da je prijetio da će napustiti reprezentaciju, ali je tu informaciju demantovao Fudbalski savez Portugala. 

Ipak, sada je stigao demant na taj demant i to od strane "Recorda" koji je vrlo hrabro objavio da Savez laže.

 

"Portugalski fudbalski savez demantovao je vijest da je Cristiano Ronaldo prijetio da će da napusti reprezentaciju tokom Svetskog prvenstva kada je saznao da neće biti u startnoj protiv Švicarske", piše u tekstu Recorda i dodaje se:

"Potvrđujemo informacije objavljene danas iz više izvora. Razgovor Fernanda Santosa i Cristiana Ronalda veče uoči utakmice sa Švicarskom bio je vrlo buran, a selektor reprezentacije dopustio mu je odlazak. Razgovor se nastavio, ali se igrač povukao, shvativši da sada nije najbolje vrijeme za tako veliki raskol."

Učitaj još novosti