08. 12. 2022 - 22:10
Haos u Kamerunu nakon što je procurio videosnimak, otkriveno...
907
Shares
Haos u Kamerunu nakon što je procurio videosnimak, otkriveno zašto je selektor otjerao golmana

Haos u Kamerunu nakon što je procurio videosnimak, otkriveno zašto je selektor otjerao golmana

08. 12. 2022 - 22:10
0
Shares

Selektor Kameruna Rigobert Song izbacio je golmana Andrea Onanu iz reprezentacije uoči duela protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sada je procurio i videosnimak u kojem je svom starijem bratu objasnio šta se desilo između ovog dvojca.

"Rekao sam Onani na dan utakmice da više ne želim raditi s njim. Počeo je plakati, a ja sam mu rekao: 'Sine, nemam vremena za to, moram se pripremati za utakmicu'. Dan prije utakmice sam obavijestio predsjednika Samuela Eto'oa o svojoj odluci", otkrio je Song, što se može čuti na videosnimku pa nastavio:

"Zvao sam Onanu noć prije utakmice, a on nije došao. Na treningu radi samo individualno, na utakmicama puno riskira. Zamolio sam ga da prestane riskirati, a on mi je rekao da sa mnom ne želi razgovarati o tome. Odgovorio sam mu: 'Pričam s Aboubakarom, Choupo-Motingom, Zambo Anguissom... Ko si ti da ne bi mogao razgovarati s tobom?"

Video OVDJE.

Nakon toga stigao je i odgovor golmana Intera, a kako je rekao, jednog dana će istina izaći na vidjelo i vrijeme će pokazati šta se desilo.

"U svijetu u kojem je laž najčešća stvar, govoriti istinu vas čini revolucionarom. Ali, na kraju će vrijeme sve staviti na svoje mjesto", napisao je Onana.

Nakon svega, na svom Instagram profilu oglasio se i sam selektor Kameruna, koji je otkrio da je "treća osoba" došla u njegovu kancelariju, bespravno snimila video i narušila njegovu privatnost.

Kamerun je u meču protiv Srbije remizirao rezultatom 3:3, a iako su u posljednjem kolu pobijedili Brazil sa 1:0, na kraju su ipak ispali sa Svjetskog prvenstva u Kataru i svoj nastup završili u grupnoj fazi.

Iz te grupe, u osminu finala su prošli Brazil i Švicarska, dok je Srbija završila na posljednjem mjestu.


Klix.ba

Učitaj još novosti